Van, Giresun, Amasya ve Samsun'da bazı çiftler, 29 Şubat'ta nikah masasına oturarak, 4 yılda bir denk gelecek evlilik yıl dönümleri için "evet" dedi.

 

Giresun'da Melek Baba ve Erdoğan Öztürk ile Kısmet Kara ve Adil Aykut Biçer, Giresun Belediyesi evlendirme dairesinde kıyılan nikahla dünyaevine girdi. Erdoğan Öztürk, evlilik tarihini özellikle seçtiklerini belirterek, "Bugünü kendi adımıza kıymetlendirelim istedik ama bu 4 yılda bir evlilik yıl dönümü kutlayacağımız anlamına gelmiyor. Her yıl mutlu ve mesut şekilde kutlayacağımızı söylemek isterim" diye konuştu. Adil Aykut Biçer de çok mutlu olduğunu dile getirerek, yıl dönümlerini her yıl kutlayacaklarını söyledi.

 

"4 yılda bir denk geldiğini unuttuk"

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Tilkicioğlu çifti, Belediye Başkanı Alp Kargı'nın kıydığı nikahla dünyaevine girdi. Nikah merasim tarihini özellikle belirlemediklerini ifade eden Tilkicioğlu, yaptığı açıklamada, 29 Şubat tarihinin 4 yılda bir denk geldiğini unuttuklarını söyledi.

 

29 Şubat'ta evlenmeyi üç yıl önceden planladı

Van Büyükşehir Belediyesi evlendirme dairesine bugün 3 çift evlenmek için başvuruda bulundu. Özellikle 29 Şubat tarihini seçen İlknur Saatçioğlu ile Gökhan Görürüm çiftinin nikahı törenle kıyıldı. Gökhan Görürüm, yaptığı açıklamada, 29 Şubat'ta evlenmeyi üç yıl önceden planladığını ancak sevdiği kızı ikna edebilmek için çok uğraştığını belirterek, "Yıl dönümünün 4 yılda bir geleceğini ve bugünün bizim için çok özel olacağını düşündük. Evlilik yıl dönümünü 4 yılda bir kutlayacağımız için ayrıca mutluyum" diye konuştu. Samsun'da Mualla Topatan ile Abdulkadir Örnek çiftinin nikahı ise İlkadım Belediyesi evlendirme dairesinde kıyıldı. Abdulkadir Örnek ise eşiyle 9 yıllık uzun bir arkadaşlık dönemi geçirdiklerini ve özellikle nikah tarihi eşinin ayarladığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim