Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'daki Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin (EYOF 2017) sorunsuz devam ettiğini belirterek, katılımcıların organizasyondan memnun olduklarını söyledi.

 

Vali Azizoğlu, Aşkale ilçesindeki Kandilli Kayaklı Koşu Merkezi'nde düzenlenen biatlon yarışlarını izledikten sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonla ilgili şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını, kente gelen misafir, sporcu ve antrenörlerle yakından ilgilendiklerini ifade etti.

 

Azizoğlu, "Yabancı sporcu ve konuklarımız organizasyondan son derece memnun. Samimiyetimle şunu ifade etmek istiyorum ki Erzurum'a gelen yarışmacılara ve bütün misafirlere Türk milleti, gerekli ev sahipliği ve misafirperverliğini göstermiştir. Biz misafirlerimizin buradan güzel duygularla ayrılmalarını umut ediyoruz. Umarım bundan sonra misafirlerimizi yine ağırlarız." diye konuştu.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum EYOF Koordinatörlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile kentteki diğer kuruluşların, Erzurum'u çok kısa sürede EYOF'a hazırladığını anlatan Azizoğlu, şunları kaydetti: "Dünyada sayılı spor tesislerine sahibiz. Bundan gurur duyuyoruz. Bu, milletimizin başarısı ve becerisinin göstergesidir. Sporcularımızın bazılarının ilk defa böyle bir yarışmaya katılarak derece ve madalya almaya başlaması, bizi çok sevindiriyor. EYOF 2017 sayesinde çocuklarımız olimpiyatlara da hazırlanmış oluyor. Çocuklarımız, birçok takım ve sporcuyla mücadele etme imkanı bularak, uluslararası tecrübe kazandılar."

 

"ERZURUM'U BİR YILDA ORGANİZASYONA HAZIR HALE GETİRDİK"

Bosna Hersek'in EYOF'a 2017'de ev sahipliği yapamaması nedeniyle bu sorumluluğu Türkiye'nin üstlendiğini hatırlatan Azizoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"EYOF 2017 Bosna Hersek'te düzenlenecekti. Biz ise bu yarışları 2019'da yapacaktık. Fakat Bosna Hersek sırasını bize verince, Erzurum'u bir yılda organizasyona hazır hale getirdik. Bu, gerçekten büyük başarı. Emeği geçen bütün kurumlara ve vatandaşlara teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz Erzurum'a ilk gelirken, tereddütleri varmış gibi hissediyorduk. Şimdi herkes buraya geldiğine çok memnun. Hatta gelemeyen ülke ve sporcu yetkililerinin, 'Keşke biz de yarışmaya gelseydik ve olimpiyatlara katılsaydık.' diye söylediklerini duyuyoruz."

 

SPORCULAR ORGANİZASYONDAN MEMNUN

Fransız biatloncu Thomas Briffaz, organizasyonun güzel geçtiğini belirterek, "Biatlon erkekler 10 kilometre takip yarışında altın madalya aldım. Çok heyecanlıyım. Çünkü ilk altın madalyam. Organizasyon ve pistler gayet güzel. Yarışlarda zorlu parkurlarla karşılaştık. Türkiye'yi çok seviyorum." dedi.

 

Aynı yarışta gümüş madalya alan diğer Fransız biatloncu Jason Drezet de zorlu bir yarış geçirdiklerini belirterek, "Pistler ve Erzurum çok güzel. Organizasyondan memnunuz." ifadesini kullandı.

 

Artistik buz pateninde mücadele eden milli sporcu Ekin Saygı da organizasyondan memnun olduklarını söyleyerek, "Organizasyon gayet güzel, katılımcı sayısı çok iyi, tribünler dolu. Türkiye'de çok güzel bir organizasyon olmuş. Herkese çok teşekkürler." diye konuştu.

 

VAİKOU: "TÜRK YEMEKLERİNİ ÇOK BEĞENDİK"

Yunanistan Kayaklı Koşu Kızlar Milli Takım Antrenörü Maria Vaikou da EYOF'ta güvenliğin üst seviyede olmasından çok memnun kaldıklarını belirterek, "Tesisler, organizasyon ve yarış yaptığımız alanlar son derece iyi." dedi.

 

Vaikou, sporcularının da organizasyonu çok beğendiğini ifade ederek, "Sporcularımız, organizasyon, yemek ve diğer aktiviteleri çok sevdi. Türk yemeklerini çok beğendik." diye görüş belirtti.

 

YARIŞLARI İZLEYEN ÖĞRENCİLERİN SPORA İLGİSİ ARTIYOR

Kandilli İMKB Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmeni olan İsmail Bülbül,  öğrencileriyle biatlon yarışlarını izlemeye geldiklerini belirterek, organizasyonun spora ilgiyi artırdığını aktardı.

 

Öğrencilerin sportif faaliyetlere ilgi duyduklarını anlatan Bülbül, "Bu organizasyonlar, hem öğrencilerimizin spora ilgisini artırıyor hem de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Ülkemiz için de bu organizasyonlar çok önemli. Devamını temenni ediyoruz. Bu çalışmalar için devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Okulun öğrencilerinden Duygu Zegerek, yarışların güzel geçtiğini ifade ederek, izlemeye geldiğinde spora karşı ilgisinin arttığını kaydetti. Melisa Olgaç ise kayağı sevdiğini belirterek, bu branşta milli sporcu olmak istediğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim