2011 yılında yaşanan depremlerin ardından Erciş köylerinde Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yapılan evler tamamlandı anacak ödemeler halen yapılmadı. Müteahhitler bitirdikleri inşaatların hak ediş ödemelerini alamadıklarından şikayet ederek, işçi ve esnafın mağdur olduğunu belirtti.

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından Van'da şehir merkezindeki evler TOKİ aracılığı ile yenilenirken, ilçe ve köylerde ise EYY modeliyle yıkılan evlerin yerine yenileri yapıldı. İlçe ve köylerde tamamlanan inşaatların ödemelerini alamadıklarını söyleyen Müteahhitler mağdur olduklarını dile getirdi. Ödemelerin yapılmamasından dolayı inşaatlarda çalışan işçi ve esnafın mağdur olduğunu söyleyen müteahhitler, Van Valiliği ve AFAD’ın konu hakkında sağlıklı bir açıklama yapmamasından şikayet etti.

VALİLİK VE AFAD SESSİZ KALIYOR

Mağdur olan müteahhitlerden Osman Barutçu, Ekim ayından bu yana inşaatların tamamlandığını ancak ödemelerin yapılmadığını ifade ederek, ödemelerin yapılmadığından dolayı 20 Bin kişinin mağdur olduğunu belirtti. Barutçu, “Ödemeler yapılmadığından dolayı işçi ve esnaf mağdur durumdadır. Bu durum biz müteahhitleri zor durumda bırakıyor. Ödemeler yapılmıyor. Bizlerde işçiye ve esnafa ödemeler yapamıyoruz. Bu durumdan dolayı yaklaşık 20 bin kişi mağdur durumdadır. Valilik ve AFAD durum karşısında sessiz kalıyor. Bizlere bir açıklama yapılmıyor. Valilikten randevu talebinde bulunduk ancak olumlu bir cevap almadık. AFAD müdürü ile görüşmek istedik kendisinin izinde olduğu söylendi. Biz ne yapacağımızı şaşırdık.” Dedi.

MAĞDURİYETE SON VERİLSİN

Ödemelerin yapılmamasından dolayı mağdur olan müteahhit Adnan Aydın, Hanifi Mete, Cafer Sarıgül ve Mustafa Sağlam da aynı mağduriyeti yaşadıklarını söyleyerek, yetkililerden bir açıklama yapılmasını istedi. Durum karşısında mağdur olduklarını ifade eden müteahhitler, “Ekim ayından bu yana inşaatları tamamlayıp teslim ettik. Aradan geçen yaklaşık 75 güne rağmen halen ödemeler yapılmadı. Durum karşısında şaşkınız. Bizlere ödeme yapılmadığı için bizlerde işçi ve esnafa ödeme yapamıyoruz. Dolayısıyla yaklaşık 20 bin kişi mağdur ve perişan bir durumda. Valilik ve AFAD’dan konu hakkında bir açıklama bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.


Orhan AŞAN

 

   

 

Editör: TE Bilisim