Yaşamı kitaplara da konu olan Siirt Eruh doğumlu 78 yaşındaki Fadile Kayar, yaklaşık 45 yıldır Van’da yaşıyor. Eşiyle yaşadığı problemler nedeniyle uzun yıllar sokaklarda yaşayan Kayar, eşinin ölümünden sonra İpekyolu ilçesi Erek Mahallesi’ndeki evine yerleşti.

Fadile Kayar, şu anda ikisi de işsiz olan oğullarıyla birlikte hayatını sürdürüyor. Evin en büyük sorunu ise ısıtma sorunu. Kayar, evine doğal gaz çekilmesini istiyor.

HAYIRSEVERLER HAREKETE GEÇTİ

Soğuk bir odada, hasta halde kaldığını söyleyen Fadile Kayar’ın doğalgaz talebi 2 hafta önce basına yansımıştı.  Sosyal medyada da birçok vatandaş duyarlılık çağrısı yapmıştı. Bunun üzerine birçok hayırseverin Kayar’ın çocuklarıyla ve kendisini tanıyanlarla diyaloğa geçerek yardım etmek istediklerini söyledikleri belirtildi.

EVDE BAKIM

Öte yandan Fadile Kayar’ın mağduriyetinin ilgili kurumlara yansıması ardından sağlık kuruluşlarının ve belediyelerin gereken girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Fadile Kayar’ın oğlu Mehmet Kayar, her hafta evde bakım ekiplerinin evlerine gelerek annesiyle ilgilendiklerini ve ev temizliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Annesinin zaman zaman da ambulansla kontrol için hastaneye götürüldüğünü kaydetti.  

Özel Haber: Adil HARMANCI

Editör: TE Bilisim