ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Vangölü Aktivistleri Derneği, "Van Gölü Koruma Kanunu"nun çıkmasına dikkat çekmek için farkındalık çalışması yaptı.

 

Van’da başta Van gölü olmak üzere, Van Gölü Balığı (İnci Kefali) ve Van’ın doğal güzelliklerini ön plana çıkarma ve korunması adına önemli etkinlikler yapan Vangölü Aktivistleri Derneği’nin farkındalık çalışmaları devam ediyor. Van Gölü’nün temiz kalmasına yönelik daha önce çok sayıda farkındalık çalışması yapan Aktivistler, bu kez "Van Gölü Koruma Kanunu"nun çıkmasına yönelik çalışma yaptı. Etkinlik kapsamında koruma kanunun yanı sıra sıra Van Gölü Balığı ve avlanma yasağına da dikkat çekildi. Aktivistler Gürpınar ilçesinde bulunan 3 bin 687 metrelik Başet Dağı’na tırmandı. Sabah 04.00’da başlayan tırmanış 09.30’da sona erdi.

 

TIRMANIŞ 04’TE BAŞLADI

 

Yapılan etkinlikle ilgili Şehrivan muhabirine bilgi veren aktivistler şunları söyledi: “Bu etkinliğimize Patika Doğa Sporları Kulübünden Yusuf İpin, Kayseri’den Bekir Demir, Ankara’dan Tarık Bünyamin Kaya ve Balıkesir’den Erdek Cennet isimli gönüllü ve aynı zamanda profesyonel dağcı olan arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirildi. Tırmanışımız sabah 04’te başlayıp 9.30’da, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.”

 

ETKİNLİK ÇOK “ANLAMLI”

 

Etkinliği amacı hakkında bilgiler veren aktivistler, “Bu etkinlikle “Van Gölü Koruma Kanunun”un çıkması ve Van Gölü’nde yaşayan tek balık türü olan Van Gölü Balığına karşı farkındalık oluşturmak ve zamansız avlanmanın önüne geçmeyi amaçladık. Umarım hem Van Gölü hem de Van Gölü Balığına dikkat çektiğimiz etkinliğimiz sayesinde de gerekli duyarlılığın sağlanmasına yardımcı olmuş oluruz. Bu vesile ile etkinlikte emeği geçen tüm aktivistlere teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim