Van Valiliği tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı Fekiye Teyran Festivali'ne gidenleri taşıyan bir midibüs ile bir minibüsün kaza yapması sonucu 27 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 13 kişi askeri helikopterlerle Van'a sevk edildi.

 

Alınan bilgilere göre her iki kazada bugün öğlen saatlerinde yarım saat arayla Bahçesaray ilçesinin girişinde olan Liman Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İlk kazayı minibüs yaptı. İçerisinde çocuk, kadın ve erkeklerin bulunduğu minibüs ve midibüs 2 bin 900 rakımlı Karabet Geçidi'ni trmanıp rampa aşı inerken ve sürekli fren yaptıkları için bir anda ferenleri boşladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, frenlerı boşalğı için hızla aşağı doğru inen minübüs ve midibüs, sarsıntılı bir şekilde yol kenarındaki toprak ve kum yığınlarına çarparak durabildi. Aşırı sarsıntı ve çarplamalr yüzünden minibüste 13, midibüste ise 14 kişi yaralandı.

Olay yerine koşan vatandaşlar, telefonla yetkilileri arayarak bilgi verdi. Yaralılar ambulansla ilk olarak Bahçesaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu belirtilen 13 kişi askeri helikopterle Van'a sevk edildi. Van'a gelen yaralılar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanes'nde tedavi altına alınırken, diğer yaralıların da Bahçesaray'daki tedavinin ardından karayolu ile Van gönderildikleri belirtildi. Her iki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim