OHAL kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel Serhat Lisesi kampüsü, yılda 10 bin kişinin yararlanabileceği Hizmetiçi Eğitim Merkezine dönüştürülüyor. Lisede inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdür ile beraberindekiler, tüm çalışmaların tamamlandığını belirtti.

 

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, kapatılarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen Edremit ilçesindeki özel Serhan Lisesi 67 dönümlük arazi üzerine kurulu 47 derslikli bina ve müştemilatı, Van Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Gölü kıyısında, havaalanı ve turizm havzasına yakınlığı nedeniyle kentin gözde yerlerinden birine kurulan okul binasının, Hizmetiçi Eğitim Merkezine dönüştürülmesi için kolları sıvadı.

 

YILDA 10 BİN KİŞİ YARARLANACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanı Abdi Erdoğan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı, Necati Altıok, Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Ali Tekpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden teknik personel Lisede incelemelerde bulundu. Kolejin, Hizmet İçi Eğitim Merkezi’ne dönüştürülmesi i,çin çalışmaların başlatıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Kıyasettin Kırekin, 200 yataklı olarak hizmet verecek olan Hizmet İçi Eğitim Merkezinde yılda 10 bin kişiyi ağırlayacaklarını ifade etti. Eğitim merkezinde öğretmen ve idari personeller için her türlü eğitim ve sosyal imkanın sağlanacağını söyleyen Kırekin, “Misafirlerimiz, yaptıkları alışverişlerle kentimize önemli bir ekonomik katma değer sağlayacaktır. Bu yönüyle proje kent için önemli bir müjdedir.” Dedi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim