Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik İstanbul'da şafak vaktinde büyük bir operasyon başlatıldı. Örgütü finanse ettikleri ve yurtdışına bavulla para kaçırdıkları iddia edilen çoğu işadamı 55 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

OPERASYON BAŞLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ercan Devrim'in talimatı üzerine hareket geçen İstanbul Mali Suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 55 şüphelinin adreslerinde gözaltı ve arama çalışması başlattı.

 

İKİ SENELİK ÇALIŞMA

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyona dönüşen dosya ile ilgili iki senedir çalışma yürüttükleri öğrenildi.
Şüphelilerin FETÖ adına düzenli olarak himmet adı altında para topladıkları, örgüte finansman sağladıklar, ve bavullarla terör örgütüne para taşıdıkları tespit edildi.Bavulların ABD, Uganda ve Kazakistan gibi ülkelere götürüldüğü anlaşıldı.

 

YARDIM ALDILAR

Şüphelilerin FETÖ'ye para taşırken Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'ndaki kulelerde görevli hava trafik kontrolleri olduğu belirtilen örgüt mensuplarından da yardım aldıkları saptandı.

 

34 KİŞİ GÖZALTINDA

Emniyet Müdürü Ömer Kumlu yönetimindeki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 34 kişiyi gözaltına aldı, 55 ayrı adreste arama çalışmalarını sürdürüyor


KAYNAK - SABAH

Editör: TE Bilisim