Filipinlerde geçtiğimiz haftalarda yaşanan tayfun felaketinin yankıları sürürken AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’dan yardım çağrısı geldi. Ölü sayısının 10 bin civarında olduğu Filipinler’e Türkiye başta olmak üzere yardımlar akarken, Kuşan insanların yardım ve destek konusunda daha duyarlı olma çağrısında bulundu. Van Depreminde bu acıyı Van halkının yaşadığını hatırlatan Kuşan, “Şimdi de bu insanların yardım ve duaya ihtiyacı var” dedi.

 

Tarihin en büyük tayfun felaketlerinden biri ile karşı karşıya kalan Filipinler'de yıkımın boyutlarının tahmin edilenden daha büyük bir hal alırken, halktan yapılan yardım çağrıları da ses bulmaya başladı. Türkiye’nin de uçaklarla yardım çalışması başlattığı yardımları ilk olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bölgeye götürdü. Haftalardır büyük bir sefalet yaşayan ve ortaya çıkan manzaralar Van depremini hatırlatırken AK Parti İpekyolu ilçe Başkanı Yavuz Kuşan’dan destek ve dua çağrısı geldi. Ölü sayısının 10 binlerin üzerinde olduğu ve tayfunun ardından yaşanan depremler ve buna bağlı olarak ortaya çıkan açlık ve sussuzluk gibi konularda Filipin halkının yanında olmak gerektiğini kaydeden Kuşan, Van halkını bu noktada daha duyarlı olmaya çağırdı.

 

“ONLARI EN İYİ BİZ ANLARIZ”

 

İki yıl önce 644 kişinin hayatını kaybettiği binlerce insanımızın ise yaralandığı deprem felaketini hatırlatarak konuyla ilgili konuşan Kuşan, “Biz 2011 yılında Filipin halkının bu yıl yaşadığına benzer acılar yaşadık. Onları tayfun bizi de deprem vurdu. Ama baktığınızda o fotoğraflar ve görüntüler bize tıpka o gün yaşadıklarımızı hatırlatıyor. Bizler de tıpkı onların bugün yaşadığı gibi evimizden, barkımızdan olduk. Aç, sussuz kalan, barınacak yerleri olmayan vatandaşlarımızın durumuna şahit olduk. Şimdi Filipin halkının bizimle aynı durumda olduğunu görüyoruz. Üstelik onlar bizim kadar şanslı değiller. Hala o felaketi yaşıyorlar ve izleri silinmedi. İnsanlar açlık ve sussuzluk ile boğuşuyorlar. O gün Türkiye halkı nasıl bize sahip çıktıysa şimdi de dünya insanlarının o insanlara sahip çıkması gerekiyor. Gün destek olma ve dualarla destek olma vaktidir. Ne mutlu ki hükümetimiz olayın hemen ardından bir Başbakan eşliğinde bölgeye yardım götürüp yanlarında oldu ama bu hassasiyeti fazlasıyla sürdürmeliyiz. Gerek kamuoyundaki yardım kampanyaları gerekse de dualarımızla o insanların yanında olmalıyız. Bu anlamda Van halkının yüreğinin ne kadar zengin olduğuna inanıyorum. Belki oralara ulaşmak çok güç ama yine de hassasiyetlerimizi elden bırakmayalım ve onların yaşadığı bu imtihandan çıkabilmesi için maddi ve manevi olarak yanlarında olalım.” Şeklinde konuştu.

 

DUYARLILIK EN YAKINIMIZDAN BAŞLAR

 

Filipinler’de yaşanan bu felaketin de tıpkı 2011 yılında yaşanan deprem felaketi gibi bir imtihan ve hatırlama vesilesi olduğunu belirten Kuşan ayrıca, “Allah biz insanları çeşitli imtihanlara tabi tutuyor. İki yıl önce biz bu imtihandan geçtik 76 milyonun Van’ı sahiplendiği kardeşlik, birlik beraberliğin simgesi haline gelen Van’ın bu imtihanından sonra şimdi dünyanın başka yerinde başka insanlar aynı acıyı yaşıyor. Bu felaket gösteriyor ki en yakınımızdan başlayarak dünyanın diğer ucundaki insanlara kadar bir hassasiyet olmalı. Bugün Van’da felaket olmasa bile vatandaşlarımız arasında muhtaç ve yardıma ihtiyacı olanlar var. Bilhassa bölgem İpekyolu’nu fazlasıyla geziyor ve insanların durumları hakkında bilgi alıyoruz. Elbette ki parti olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama insanlarımızın da muhtaç ve düşkünler konusunda hassasiyetlerini elden bırakmaması gerekiyor. Unutulmamalı ki dün yaşadığımız o felaket (Allah vermesin) yeniden kapımızı çalabilir. Bu yüzden bu duyarlılığı en yakınımızdan ihmal etmeyeceğiz ki yarın o duyarlılık bize yeniden bir iyilik vesilesi olarak geri dönebilsin. Bu anlamda yeniden ben Filipin halkına geçmiş olsun ve dualarımı iletiyorum. Allah yardımcıları olsun.” 


Önder ALTINAL/Şehrivan

Editör: TE Bilisim