Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belediyelerin bütçelerini tartıştığı şu günlerde dün büyükşehir meclisi TBMM’deki gergin meclis görüntülerini aratmadı. Kentin içinde bulunduğu gergin hava AK Partili ve DBP’li meclis üyelerinin birbirlerine girmesine neden oldu. Meclis bir anda karışırken AK Partili Meclis üyesi Yılmaz Kılıç’ın fiziki müdahaleye maruz kaldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında DBP’li meclis üyelerinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldıklarını iddia eden AK Parti meclis üyeleri yazılı bir açıklama yaparak, olayı kınadı. AK Parti meclis üyeleri parti binasında yaptıkları 2 saatlik görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, daha öncede olduğu gibi dün de VASKİ Genel kurulunda yine bazı DBP’li üyelerin sözlü hakaretlerine maruz kaldıklarını, bazı üyelerinin ise fiziki şiddete de maruz kaldığını bu nedenle AK Parti grubu olarak meclisi terk ettiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye meclisinde Ak Parti ve DBP’li meclis üyeleri arasında kavga çıktığı iddia edildi. Dün Van TSO toplantı salonunda gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı toplantısında DBP’li meclis üyelerinin Ak Partili meclis üyelerine sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu iddia edildi. VASKİ genel kurulunda yaşanan gerginlikle ilgili parti binasında yapılan 2 saatlik görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapan Ak Parti meclis üyeleri yaşanan saldırıyı kınayarak, halka olan saygı ve yüklendi görevden dolayı bu tavırlara karşı sabrettiklerini belirtti.

‘TAVIRLARA KARŞI SABRETTİK’

Ak Parti İl Başkanlığında bir araya gelen meclis üyeleri 2 saatlik bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından AK Parti Büyükşehir meclis grubu adına Yılmaz Kılıç yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Biz AK Parti Büyükşehir Belediye meclis üyeleri olarak göreve başladığımız günden bugüne dek, memleketimiz ve ilimizin hayrına olan işlerde katılımcı olmaya özenle dikkat ettik.
Fakat, ilk günden bu yana meclis çoğunluğunu elinde bulunduran DBP gurubunun bazı üyeleri tarafından sürekli olarak hakaret ve rencide edici tavır ve söylemlere maruz kaldık. Halkımıza olan saygımızdan ve yüklendiğimiz görevden dolayı bu tavırlara karşı sabrettik.”

‘ÜYELERİMİZ FİZİKİ ŞİDDETE MARUZ KALDI’

Dün Van TSO toplantısında gerçekleşen meclis toplantısında da sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldıklarını iddia eden meclis üyeleri açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verdi:
26 Kasım 2014 Saat 11.00 de başlayan VASKİ Genel kurulunda yine bazı DBP’li üyelerin sözlü hakaretlerine maruz kaldık. Bazı üyelerimiz fiziki şiddete de maruz kaldı. Biz AK Parti grubu olarak meclise ve halkımıza olan saygımızdan ötürü DBP grubunu protesto ederek meclisi terk ettik. Aynı gün saat 14.00 da yapılacak meclis toplantısına katılmama kararı aldık. Bağlı bulundukları partilerinin tanımı ve amacında, demokrasiden, özgürlükten, barıştan, katılımcılıktan bahseden ve sözde farklılıkları toplumun zenginliği olarak gördüklerini söyleyen bu zihniyetin ilimizde yaptıklarını tüm kamuoyu ve değerli Van halkı bilmektedir. DBP grubunun ve Büyükşehir Belediye Başkanının bu tavırlara müsamaha göstermemesini ve ilgili şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasına davet ediyoruz.
Bazı DBP gurubu mensuplarının yaptığı bu çirkin davranışları kınıyor, tehdit, baskı ve hakaretlerin bizi yıldırmayacağını, doğruları söylemeye ve Van halkına hizmet için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim