Van ekonomi konseyi 28 Temmuz günü Van Ticaret ve Sanayi Odasının dönem Başkanlığında toplandı. Toplantıda Van TSO, Van ESOB, VANSİAD, VAN İŞGEM, Van TB, VANGİAD, Van SMMMO, Van OSB, Van SOFÖD, TÜMSİAD Van Şubesi, MÜSİAD Van Şubesi, TEKNOKENT A.Ş ve Van PERDER temsilcileri üst düzeyde katılım sağladı.

 

TOPLANTIDA PARK KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Van Ekonomi Konseyi gerçekleştirdiği toplantı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Konsey tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde spekülasyonlara sebep olan ilimizdeki TOKİ’ye ait olan arazilerin durumlarının değerlendirildiği toplantıda ilimizin çevre planlaması ve çevre yolu konuları da görüşüldü. Öncelikle kent merkezinde TOKİ’ye ait olan ve park olarak kullanılan arsanın satışı ile ilgili ilimiz Valisi Murat Zorluoğlu’nun girişimleri ile bahse konu arsanın satışının durdurulması ve yeşil alan olarak değerlendirileceğine ilişkin verilen kararın büyük memnuniyet yaratan bir durum olduğunun üstünde duran konsey bileşenleri bu vesile ile Vali Murat Zorluoğlu’na müteşekkiriz.”

 

TOKİ’YE DEVREDİLEN ARAZİLER PAYLAŞILSIN!

Öte yandan deprem sonrası TOKİ’ye devredilen arazilerin kamuoyu ile paylaşılmasını isteyen konsey bileşenleri, sonrasında bu yerlerin Valilik bünyesinde kurulacak şehir ve çevre planlaması konusunda uzmanlaşmış bir komisyon tarafından değerlendirilmesinin önemini belirtti.

Yapılacak değerlendirmelerde bahse konu arsaların Van’ın sıkıntıları ve eksiklik duyulan kamusal ve toplumsal mekanlara tahsisinin yapılmasının önemini vurgulayan konsey üyeleri, şehrin her geçen gün büyüdüğünü ve düzenli bir şehir planlamasının elzem niteliğinde olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim