Van Gölü'nde 27 Haziran'da alabora olan ve 55 kişiyi taşıdığı düşünülen tekne için yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde sona gelindi.

Van Gölü yüzeyinde, havadan ve karadan 45 kişilik Jandarma İç Güvenlik Timi, JAK, Sahil Güvenlik, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri çalışma yürüttü.

107 METRE DERİNLİKTE TESPİT EDİLDİ

Deniz Kuvvetleri'nden bir ekip ile Milli Savunma Bakanlığınca İstanbul'dan gönderilen 6 kişilik SAK timinin de destek verdiği çalışmalarda, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla suyun altı tarandı. Bugüne kadar 13 göçmenin öldüğü teknenin yeri tespit edildi.

4 sonar ve 4 ROW cihazıyla yapılan aramalarda tekne, gölün 107 metre derinliğinde bulundu.

TEKNE ÇIKARTILACAK

Ekipler tarafından 10 gün süren çalışmalar sonucu teknenin çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Van Valiliği, "Van Gölü'nde batan teknenin yeri tespit edilmiştir. Tekne ve cenazelerin çıkartılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır." açıklamasını yaptı.

OLAY NASIL YAŞANDI

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle 27 Haziran'da Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu.

Bunun üzerine gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde yürütülen arama teknenin izine rastlanmadı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Editör: TE Bilisim