ŞEHRİVAN HABER: Fujifilm ile Vadi Doğa Sporları Kulübü’nün organize ettiği bu yıl ilki düzenlenen ‘Fotosafari’ ile fotoğraf severler Van’da buluştu.

Fujifilm ve Vadi Doğa Sporları Kulübü’nün organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen ‘Fotosafari’ etkinliğine amatör ve profesyonel toplamda 55 fotoğraf sever katıldı.

Van’ın Edremit ilçesinde kahvaltı ile başlayan etkinlik, Fujifilm yetkilisi Ümit Erdem ve İbrahim Barun, etkinliğe katılan fotoğraf severlere fotoğraf makinelerinin özellikleri ve fotoğrafçılık hakkında teknik bilgiler verdi. Çok sayıda fotoğraf severin katılım sağladığı etkinlik, Edremit Kent Meydanı ve Edremit Marina da iki semazen, bir zumba hocası ve bir de yerel kıyafetli bir model ile çekimlerle devam etti. Edremit’teki etkinlikten sonra Gevaş ilçesine geçen fotoğraf severler, Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi’nde tarihi ve doğanın eşsiz güzelliklerini ölümsüzleştirdi.

Van’da ilk düzenlenen ‘Fotosafari’ etkinliği kapsamında açıklamalarda bulunan Fujifilm yetkilisi Ümit Erdem ve Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demiz, etkinliğin önemine değinirken, ikinci etkinliği yapmayı düşündüklerini ifade etti.

ERDEM: ETKİNLİĞİMİZİN İKİNCİSİNİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Van’da ilk defa böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Fujifilm yetkilisi Ümit Erdem, “Katılım oldukça yüksekti. Van fotoğraf açısından çok zengin bir coğrafya inşallah en kısa zamanda bu etkinliğimizin ikincisini yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

DEMİZ: VAN’IN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Etkinlik kapsamında Van’daki fotoğraf severleri buluşturmak ve tarihi, doğal güzellikleri tanıtmak istediklerini vurgulayan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demiz, “Fotosafariye katılan arkadaşların çektikleri fotoğraflar 200 bine yakın üyesi olan Fujifilm fotoğraf gruplarında paylaşıldı. Van’ın tanıtımı için çok önemli, etkinliğimiz çok güzel geçti. Ancak hava koşulları nedeni ile gitmeyi düşündüğümüz Altınsaç koylarına gidemedik. En kısa zamanda etkinliğimizi tekrarlamayı düşünüyoruz. Ayrıca bu etkinliğimize katılanlar ve bizlere kaktı sunan Edremit Belediyesine, Gevaş Kaymakamlığına ve Gevaş Jandarma Komutanlığına çok teşekkür ediyoruz.” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim