İlk fuarını geçtiğimiz haftalarda inşaat sektörü ile düzenleyerek kapılarını açan Van EXPO Fuar ve Kongre merkezi asıl büyük etkiyi yeni fuarı ile yapmaya hazırlanıyor. Van gelecekteki önemli sektörlerinden biri olarak görülen seyahat ve turizm fuarı ile 18-21 Eylül’de düzenleyecek olan Van Asya Fuarcılık bu fuarda ilk fuara göre daha büyük bir etki yaratmayı hedefliyor.

4-7 Ekim 2014 tarihinde 5.Van İnşaat Yapı Elemanları ve Belediye İhtiyaçları Fuarına ev sahipliği yapan Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi bu kez kapılarını 5. Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarına açıyor. 18- 21 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Van Seyahat Ve Turizm Fuarı bu yıl oldukça renkli geçmesi bekleniyor.

FUARINA SAHİP ÇIK !VAN

İlk fuarın ardından bazı çevrelerin ilgisizlikten yakındığı fuardan sonra bu fuar ile geleceğin sektörü olan turizmde asıl patlamayı hedefleyen Asya Fuarcılık, “Fuarına sahip çık” sloganı ile fuara katılım çağrısında bulundu. Bir açıklama ile fuarın detayları hakkında bilgi verilirken, açıklamada şu sözlere yer verildi; “Türkiye genelinde 21 ilin katılım göstermiş olduğu fuara, İran, Irak ve Ermenistan’dan da büyük bir katılım beklenmektedir. Toplamda 65 standın mevcut olduğu fuar bölgenin en büyük turizm fuarı konumundadır. Yöresel kültürlerin sergileneceği fuarda bölge halkı hem farklı kültürleri görme hem de yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulacak. Konserlerin, halk oyunlarının, söyleşilerin, dengbejlerin ve yöresel müzik ve gösterimlerin olacağı fuar da aynı zamanda resim ve fotoğraf sergileri de yer alacaktır. Bir önce ki Van İnşaat ve Yapı Elemanları Fuarı sektörel bazda bir fuar olması hasebiyle sadece sektörel bazdaki kişilere hitap etmekteydi. Ancak Van Seyahat ve Turizm Fuarı herkese ve her kesime hitap edecek bir fuar konseptine sahip. Bu yüzden Van Denizi Seyahat ve Turizm Fuarına yoğun bir ilginin olması beklenmektedir.”

“BÖLGE HALKI SAHPİ ÇIKMALI”

“Kültür ve Turizm Bakanılığının ciddi destekleri ve katılımları ile ilimize yapılan fuarın gelecek yıllarda bölgenin marka fuarı olması hedeflenmektedir. İlimizin ve bölgemizin turizm potansiyelinin istenilen seviyede olmadığı aşikârdır. Bu yüzden il dışında ve yurt dışından fuarımıza gelecek olan katılımcılar ve fuarı ziyaret edecek ziyaretçilerin ilimizin güzelliklerinin ve bölge halkının misafirperverliğini diğer bölgelere götürecek turizm elçileri olarak görülmesi gerektiği ve kendilerine gereken destek ve yardımın yapılmasının önemli olduğu bir gerçektir. Bu yüzden Van Seyahat ve Turizm Fuarına tüm Van ve bölge halkının sahip çıkması gerekmektedir. Herkesi ailesi ile birlikte Van Seyahat ve Turizm Fuarını ziyaret etmeye, farklı kültürleri görmeye, yöresel farklı lezzetleri tatmaya davet ediyoruz.”

Öte yandan fuar boyunca halkın da fuara katılabilmesi için her gün Beşyol Mevkii’nde Hz. Ömer Camii karşısında ücretsiz servisler ile halkın fuar merkezine taşınacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim