ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ/SONER İZGİ- Son yıllarda Türkiye’nin gastronomi duraklarının en önemlisi olan Gaziantep’in yemek kültürü ülke genelinde yaygınlaşırken Van’da da Gaziantep’e has önemli lezzetleri barındıran bir mekan açıldı. Gaziantep’in meşhur künefenin 20, katmerin bir çok çeşidi, Gaziantep’e has fıstıkla yapılan sayısız tatlıları ile Van’a eşiz bir lezzet taşıyan bir lezzet gönüllüsünün Van’a taşıdığı Şir-Ani adlı lezzet durağı kısa sürede Vanlılar’ın uğrak yeri haline geldi. Gaziantep’in lezzetleri ile Van’da yoğrulan tatlılar büyük ve nezih bir ortamda Vanlılar ile buluşurken o lezzeti Van’a taşıyan işletmeci bu girişimini Antep’ten Vantep’e bir lezzet yolculuğu olarak tanımlıyor.

Van İskele Caddesi’nde kısa bir süre önce açılışı gerçekleşen Gaziantep Şir-Âni Künefe ve Katmer Salonu, 525 metrekarelik alan, 2 katlı nezih ve ferah mekânıyla hizmet vermeye başladı. Deneyimli kadrosuyla hizmet veren işletme, Yöresel tedarikçilerden alınan organik ürünlerle, yasal yönetmenlik gereklerine uygun, üretim izinlerine sahip güvenli ürünlerin kullanıldığı tatlılarda, Antep fıstığı, sahan kaymağı, tereyağı yörelerinin en has ve doğal ürünlerini kullanarak eşsiz bir lezzet sunuyor. Künefe imalatı için özel tasarlanan mutfakta yöresel ustaların el emeği ile orijinal lezzetleriyle 20 çeşit künefe ve katmer lezzeti sunuyor. Kısa süre içerisinde herkesin beğenisini toplayan işletme, eşsiz ve doğal lezzeti ile vatandaşların uğrak noktası haline geldi.

SÜRÜCÜ: EN GÜZEL KÜNEFE VE KATMER ŞİR-ÂNİ’DE

Kısa sürede Vanlı’nın lezzet durağı olan o işletmenin işletme sahibi olan Mehmet Sürücü bu lezzet yatırımını Şehrivan Gazetesi’ne anlattı. İşletme sahibi Mehmet Sürücü, 2018 yılında Van’a geldiklerini ve farklı bir tatlı kültürünü kentte sunmak istediklerini belirtti. Sürücü, Van’da künefe ve katmer kültürünün eksikliğini fark ettiklerini ve bu lezzetin Van halkının tatmasını istediklerini dile getirdi. Sürücü, “2018 Aralık ayında işletmemizi açtık. Lezzet durağı olan Antep ve Urfa’dan personellerimiz ve Vanlılardan oluşan kardeşlerimiz ile bu lezzetleri Van’a sunuyoruz. İşletmemizi eşsiz lezzeti olan künefe ve katmer üzerine açtık. Künefe ve Katmer’de kullandığımız ürünler organiktir. Fıstıklar kendi bahçemizin fıstıkları, Kaymağımız Antep sahan kaymağı, peynirimizi özel olarak Hatay’dan getirtiyoruz. Tereyağımızı Urfa’dan temin ediyoruz. Ürünlerimiz şoklu ürün bulunmamaktadır. İşletmemizde mutfağımızı künefe ve katmerin yapılışını vatandaşların görebilecekleri şekilde dizayn ettik. Buraya gelen misafirlerimiz gönül rahatlığıyla siparişlerini takip etme, künefe ve katmerin yapılışı izleme şansları var.” dedi.

“KALİTENİN ADRESİ ŞİR-ÂNİ”

Yiyenin bir daha yemek isteyeceği, damak çatlatan lezzete sahip künefeyi bu adreslerde denemelerini önerdiğini belirten Sürücü, “Buraya gelecek vatandaşların lezzetin en doğalı ve en eşsiz tadını buradan tadacaklarından şüphe etmesinler. En güzel künefe ve katmeri Gaziantep Şir-Âni Künefe ve Katmer Salonu’nda yiyeceklerinin teminatını veriyoruz. Künefe yemek için Antep’e gitmenize gerek yok. Gerçek künefe ve katmeri yemek istiyorlarsa Şir-Âni’ye bekliyoruz. Kalitenin adresi Şir-Âni’dir. ” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim