Lambaların gece değil de gündüz yanmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Ay sonu geldiğinde sokak lambalarının ücretlerini bizden alıyorlar. Ama lambalar gece yanacağına gündüz yanıyor. Lambaların gündüz yanması bizim ne işimize yarayacak.” Dedi. Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), enerji eksikliğini öne sürerek vatandaşı mağdur ederken, sokak lambaları öğlen saatlerine kadar yanıyor. Günün belirli saatlerinde kentin birçok yerinde kesinti yapan VEDAŞ, gündüz saatlerinde yanan sokak lambalarını görmemezlikten geliyor.

SOKAK LAMBALARI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kentin birçok yerinde saatlerce elektrik kesintisi yapılıyor. Hemen hemen her gün elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte vatandaşlar artık isyan etme noktasına geldi. Vatandaş elektriksiz kalırken, sokak lambaları ise gündüz öğlen saatlerine kadar yanıyor, güneş batmadan tekrar yanmaya başlıyor. Doğu ve Güneydoğu’da yüzde 75 kaçak kullanıldığını öne süren VEDAŞ yaşanan bu durumu görmemezlikten gelirken, fazla kullanım bedeli vatandaşın faturasına yansıtılarak parası vatandaşın cebinden çıkıyor. Her defasında kesintileri kayıp kaçağa bağlayan VEDAŞ yetkilileri durum karşısında sessizliğini korurken vatandaşlar tepki gösterdi.

PARASI VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Yaşanan bu duruma tepki gösteren vatandaşlar enerji kesintisi yaşadıklarını ifade ederek, işlerinin aksadığını söyledi. Bu sıkıntılara karşı bir çözüm getirilmediğini ifade eden vatandaşlar, “Enerji kesintileri yaşıyoruz. Ama sokak lambaları ise gündüz saatlerinde yanıyor. Parası da bizim cebimizden çıkıyor. Bu durumu bizde anlamış değiliz. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz” Şeklinde konuştu.


 

(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim