ŞEHRİVAN: MERAL YILDIZ/HAKİM İNALÖZ- Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin katılımıyla İMKB Fen Lisesinde fen lisesi öğrencilerinin başarılılarının arttırılması için neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Toplantıda Fen Lisesi öğrencilerin matematikte daha fazla başarı elde etmeleri için önemli konular konuşuldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van YYÜ işbirliği ile Fen Lisesi öğrencilerinin başarılılarının arttırılmasına yönelik İMKB Fen Lisesinde Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ve ilçe milli eğitim müdürleri ile öğretmenlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

“HOCALARIMIZ VAN’IN EĞİTİM SORUNLARININ RÖNTGENİNİ ÇEKMİŞ DURUMDALAR”

Toplantıda konuşma yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli bir süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalandığını ifade ederek, imzalanan protokolün ilk adımının bu toplantı olduğunu belirtti. Şevli, “Daha önce üniversitemizin bazı hocaları tarafından Van’ın eğitim sorunlarına yönelik çalışmalar yapılmıştı. Sunumlar da yapıldı. Hocalarımız Van’ın eğitim sorunlarının röntgenini çekmiş durumdalar. Bugünkü toplantımızda özellikle Fen Lisesi’ndeki başarılı öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı sağlaması için ‘Neler yapabilirizi’ konuşacağız.” Şeklinde konuştu.

“TUBİTAK ÖDÜLLERİ SÜREKLİ VAN’A VERİLECEK”

Şevli, “En önemlisi TUBİTAK’a yapılan başvuru sayılarının artırılması. Merkezde bulunan 3 Fen Lise’mizde TUBİTAK’ın başvuru sürecinde TUBİTAK’tan destek alarak bilim fuarları düzenlenebilir. Daha önce sadece FETÖ’ye ait okullarda başarılar elde edilirdi. Amacımız bu algıyı kırmak. Matematiğin daha yaygın olarak öğrencilere aşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de başarılı matematikçi sayısı az. TUBİTAK’ta matematik ve proje yarışmaları düzenleniyor. Bir de bilgisayar yarışmaları var. Benim öngördüğüm modelde bunların hepsine de çalışan öğrenci yetiştirmek. Bu düşüncemizle ilgili bir proje hazırlayabiliriz. DAKA’dan da destek alarak dışarıdan hoca getirebiliriz. Biz Van’da bu modeli çok rahat uygulayabiliriz. Bir süre sonra TUBİTAK ödülleri sürekli Van’a verilecek.” Diye konuştu.

“FARKLI FİKİRLER İÇİN İSE MATEMATİK İLE BİLGİSAYARI BİRLEŞTİREREK BAŞARABİLİRİZ”

İlk etapta matematiğe ilgi duyan 9’uncu sınıf öğrencilerden seçeceklerini söyleyen Şevli, “Sayıları fazla olabilir. Öğrencilere matematiği öğretiyoruz ancak bu matematiği bilgisayarla bütünleştirmiyoruz. Ülkemizde çok iyi yazılım mühendisleri var ama fikir çıkmıyor. Mevcut yazılımların benzeri yapılıyor. Farklı fikirler ortaya atılmalı. Farklı fikirler için ise matematik ile bilgisayarı birleştirerek başarabiliriz.” Dedi.

Şevli’nin ardından toplantıya katılan öğretmenler ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim