Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen I. Ulusal Yaban Hayvan Kongresi kapsamında düzenlenen “Gelecek İçin Yaban Hayat” konulu resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

 

Öğretim Görevlisi Halit Yabalak’ın jüri başkanlığında Doç. Dr. Loğman Aslan, Yrd. Doç. Dr. F. Lemis Önkol, Araştırma Görevlisi Emrah Pek ve öğretmen Murat Özaraz’dan oluşan jüri tarafından resimler tek tek değerlendirildi. 28 Mayıs’ta gerçekleşen kongre açılışında dereceye giren çalışmalar Rescate Otel’de kongre katılımcılarının beğenisine sunuldu. Farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen resimler, katılımcılardan büyük beğeni topladı. 29 Mayıs’ta Rescate Otel’de gerçekleşen ödül törenine dereceye giren öğrenciler aileleri ile birlikte katılarak ödüllerini aldılar. Ödül töreninde konuşan öğretim görevlisi Halit Yabalak, kongrenin ve resim yarışmasının gerçekleştirilmesi için büyük emek harcayan Doç. Dr. Loğman Aslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, yapılan resim yarışması ile gelecek nesilde oluşturulmak istenilen farkındalığın sonuçlarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Loğman Aslan ise, yarışmanın önemine değinerek, “Yaban hayatının korunmasında çocuklar çok büyük öneme sahip. Bundan sonraki çalışmalarımıza çocukları da dahil edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada ilk üçe giren öğrencilere bisiklet ve başarı belgeleri verildi. Renkli görüntülere sahne olan ödül törenine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım, Av Yönetimi Daire Başkanı Cemal Akcan, YYÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Murat Demirel, Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürü Faruk Özbek, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun katıldı. Yarışmada ilkokul bazında Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’ndan M. Mete Günbatar birinci, Zeve İlköğretim Okulu’ndan Zümra Arabacı ikinci ve Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu’ndan ise Nejar Arın Sansur üçüncü olurken, Vakıf Bank İlköğretim Okulu’ndan Samet Işık ve Hüsrev Paşa İlköğretim Okulu’ndan Safa Ravza Kaçmaz mansiyon ödülü aldı. Ortaokul bazında ise Hasan Ali Yücel Ortaokulu’ndan Fatma Bilirer birinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Burak Yıldız ikinci ve Hasan Ali Yücel Ortaokulu’ndan Ozan Bilirer ise üçüncü olurken, Hasan Ali Yücel Ortaokulu’ndan Hüseyin Kaplan ve Mahmut Bedir ise mansiyon ödülü aldı.

Editör: TE Bilisim