Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan ziyaretlerde esnafın sorun ve sıkıntıları dinlendi.

Esnaf ziyaretleri sonrasında açıklama yapan İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık; Esnafımızın sıkıntı ve taleplerini bizzat dinledik. Sokakta konuştuğumuz vatandaşlar ve iş yerlerinde ziyaret ettiğimiz esnaflar ekonomik krizden dolayı boğuluyoruz adeta nefes alamayacak duruma gelmişiz, iktidar ise, yeni anayasa ve uzaya gitme hikâyeleri anlatıyor. Bunların hepsi kuru laf gündemi değiştirme taktikleridir. Vatandaş açım, işsizim diye bağırırken, iktidar esnafı her geçen gün daha da çok borçlandırıp daha çok mağdur etmekten başka bir katkı sunmadıklarına isyan ediyor. Bu aslında esnafın ve vatandaşın feryatlarına kayıtsız kalmaktır. Merhameti, vicdanı unutmaktır.

Lokantalar, kafe ve kahvehaneler, kahvaltı salonlarını sözde pandemi tedbirlerinden dolayı bir yıla yakındır kapalı tutmuşken, diğer taraftan kayak merkezlerinde oteller, tesisler eğlence mekânları dolup taşıyor...

Yine esnafımıza kısıtlamalar bir yıldır devam ederken, iktidar partisi kongrelerine maske ve mesafe kurallarına uymayarak salonları hınca hınç doldurarak gerçekleştirdiği kongrelerde ki görüntülerin, tam da bir çifte standartlık ve aldatmacadan başka da bir izahı olamaz. Şayet pandemi tedbirleri için milyonlarca iş yerleri bir yıldır kapalı tutulmuşsa açılmalarına müsaade edilmiyorsa, O halde iktidar partisinin kongrelerindeki bu görüntülere niçin müsaade ediliyor.

Hükümetin esnafa destek ve kredi açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını da belirten Başkan Karabıyık Esnafın ve vatandaşların geçim derdini düşünmeyen bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Bırakın artık uzayı, vatandaşa cennet bile vaat etseniz yine de kaybedeceksiniz. Çünkü vatandaş cenneti sadece kendinize cehennemîde kendilerine ayırdığınızı gördü ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim