MERAL YILDIZ/ŞEHRİVAN

Korona virüs can almaya devam ederken, virüsün son kurbanı 22 yaşındaki Ayşegül öğretmen oldu. Van’da görev yaparken, doğum iznine ayrılan Ayşegül Ataş, 30 Ekim’de yaptırdığı korona testinin pozitif çıkmasının ardından tedavi altına alındı. Memleketi Denizli’de tedavisi devam eden Ataş, geçtiğimiz Cuma günü hayata gözlerini yumarken, geride gözü yaşlı bir eş ve 3 haftalık bir bebek bıraktı.

Van’ın Tuşba ilçesinin Yeni Köşk Mahallesi'nde görev yapan Ayşegül Ataş (22), doğum izni için gittiği memleketi Denizli'de korona virüse yakalandı. Ataş’ın 30 Ekim’de yaptırdığı testi pozitif çıkınca tedavi altına alındı. Korona testinin pozitif çıkmasının ardından doğum yapan Ataş, daha sonra yoğun bakımda tedavisi sürdürüldü. Yaklaşık 10 önce durumu iyiye giden Ataş, geçtiğimiz Cuma günü durumu ağırlaştıktan sonra hayata gözlerini yumdu. Ayşegül öğretmen göçüp gitti ancak geride gözü yaşlı bir eş ve 3 haftalık bir bebek bıraktı.

KÖYLÜLER YASTA

Ayşegül Öğretmenin vefatı görev yaptığı Van’da üzüntü ile karşılandı. Özellikle görev yaptığı köyde köylüler ve öğrencilerini yasa boğan Ayşegül öğretmenin ölümü, öğretmen arkadaşlarını da derinden üzdü.

OKULU KENDİ İMKANLARI İLE ONARDI

2019 yılının Eylül ayında Van’a atanan sözleşmeli öğretmen Ayşegül Ataş, göreve başladığı ilk günden itibaren gönülleri fethetti. 4 öğretmenin görev yaptığı köyde, köylülerin ve öğrencilerin sevilen siması olan Ayşegül öğretmen, kısa sürede okulun sorunlarını çözmek için kolları sıvadı ve okulun anasınıfını kendi imkanları ile onarıp öğrenciler için hazır hale getirdi.

GÖNÜLLERİ FETHETMİŞTİ

Ayşegül öğretmenin mesai arkadaşları ölüm haberini üzüntü ile karşıladıklarını ifade ederek, tüm etkinlikleri birlikte yaptıklarını okula geldiği ilk günden itibaren veliler ve öğrencilerle arasını iyi tuttuğunu belirterek, herkes tarafından sevilen bir öğretmen olduğunu söyledi.

AYŞEGÜL ÖĞRETMENİN ÖLÜMÜ HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

12 ana sınıf öğrencisi olan Ayşegül öğretmenin ölüm haberi köyde üzüntü ile karşılanırken, köylülerin okul müdürünü arayıp üzüntülerini ifade ettiği öğrenildi. Ayşegül öğretmenin ölüm haberini öğrenen öğrencileri gözyaşlarını tutamazken, köylülerin ani ölümden dolayı yas ilan ettiği öğrenildi. Henüz 3 haftalık bir bebeği olan Ayşegül öğretmen, eşinin ise Van’da gardiyan olarak görev yaptığı kaydedildi. Ayşegül öğretmenin okul müdürü Boran Yeniköşk, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 10 gün önce Ayşegül öğretmeni aradım ve durumu hakkında bilgi aldım Durumunun iyi olduğunu ve düzelmeye başladığını söyledi. Ayşegül öğretmenimiz doğum izni ile memleketi Denizli’ye gitti. 30 Ekim’de yaptırdığı korona testi pozitif çıktı. Hamile iken virüse yakalandı. Doğum yaptıktan sonra virüse yenik düşen meslektaşımızın ölümü hepimizi derinden üzdü.

HENÜZ 22 YAŞINDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Vefat haberi üzerine Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmen Ayşegül Ataş'ın ölüm haberini üzüntüyle aldıklarını söyledi. Bedevioğlu, henüz 22 yaşında olan öğretmen Ataş'ın Tuşba'nın Yeni Köşk Mahallesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptığını ve doğum izni ile gittiği memleketi Denizli'de korona virüsten dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim