Muay Thai Bitlis Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur, Tatvan ilçesinde muay thai ve kick boksta 3 binin üzerinde lisanslı sporcu yetiştirdi.

 

Tatvan'a 2002 yılında gelerek salon sporlarını başlatan Uğur, o yıldan bu yana gençlere Uzak Doğu sporu eğitimi veriyor. Yıllardır Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştiren Uğur, bugüne kadar 3 binin üzerinde genci muay thai ve kick boksla tanıştırdı. Uğur, yaptığı açıklamada, Tatvan'a geldiğinde, sportif faaliyetler anlamında futbol oynandığını ve bunun dışında gençlerin hiçbir sporla ilgilenmediğini gördüğünü söyledi.

 

Tatvan'da salon sporlarını başlatarak 15 yıldır gençlere Uzak Doğu sporu eğitimi verdiğini ifade eden Uğur, şöyle konuştu: "Muay thaide 2 binin, kick boksta da binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. Bugüne kadar lisans verdiğimiz sporcu sayısı 3 bini geçti. Aktif olarak 300'ün üzerinde kick boks ve muay thai sporcusu bulunuyor. 2009'dan beri kick boks ve muay thaide müsabakalara katılıyoruz. Bu branşlarda milli takıma sporcular verdik. Milli sporcularımız aktif olarak devam ediyor. Bunlar Tatvanlı gençlerimize örnek oluyor."

 

UĞUR: ÇOĞU ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

Genelde eğitimden kopan gençlerin bu sporu yapmak için kendisine başvurduğunu vurgulayan Uğur, bunun yanı sıra Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesinin de çocukları yönlendirdiğini ifade etti. "Bu çocukların sadece spor değil, eğitim ayağıyla da ilgileniyoruz ve eğitimlerine devam etmelerini sağlıyoruz." diyen Uğur, şöyle devam etti: "Milli olan sporcularımız, okulu bırakmış çocuklardı. Şimdi ise çoğu üniversiteyi bitirdi. Tatvan ve ülkemizin farklı yerlerinde öğretmenlik yapıyorlar. Beden eğitimi ve farklı branşlarda okuyan 17 sporcumuz var. 2012 yılından beri sportif başarı olarak yukarı doğru bir ivme kazandık. Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkardık. Yaklaşık 30 milli sporcumuz var. Şu an aktif olarak devam eden 16 milli sporcumuz bulunuyor."

 

"SPORCULARA ÖFKE KONTROLÜ VE ÖZ GÜVEN AŞILIYORUZ"

Başarılı olmalarından dolayı ailelerin de özellikle sorunlu çocuklarını kendilerine yönlendirdiğini anlatan Uğur, şunları söyledi: "Burada sporculara öncelikle öfke kontrolü ve öz güven aşılıyoruz. Ardından müsabakalara alıyoruz. Bizde başlayan hiçbir sporcunun dışarıda herhangi bir şiddet olayına karıştığı görülemez. Bunun en büyük sebebi de spor salonunda her gün 2 saat boyunca antrenman yapmasıdır. İçindeki öfkeyi kum torbasıyla bitiriyor." Çok sayıda velinin, hiperaktif ve sokaklarda kavga eden çocuklarını spor salonuna getirdiğini vurgulayan Uğur, "Veliler, çocuklarındaki negatif enerjinin pozitif enerjiye dönüştüğünü görüyor. Antrenmandan sonra çocuklarının evde daha sakin olduğunu ve dışarıda arkadaşlarıyla uyumlu hale geldiğini bize iletiyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim