Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) Akdeniz, Selçuk ve Kastamonu üniversiteleri işbirliği ile Gençlik Buluşması II Karma Sergisi düzenlendi.

 

YYÜ Sürekli Eğitim Merkezi katkılarıyla Eğitim Fakültesi Mahire Bal Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Gençlik Buluşması II Karma Sergisi; Türkiye Sanatı Etkinlik Grubu, Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Türk El Sanatları Uygulama Merkezi’nin işbirliği ile düzenlendi. Yoğun ilgi gören serginin açılışı YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik tarafından gerçekleştirildi. Akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverlerin katıldığı sergide konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Kazankaya, gerçekleştirilen etkinlikle hem bölgesel hem de ulusal anlamda sanat etkinliklerinde üniversite olarak söz sahibi olmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, “Gelecek yıllarda gerçekleştirilecek olan ulusal ve uluslararası sanat etikliklerinde de üniversitemizin sanata öncülük yapacağını umuyorum” dedi.

 

Zorlu bir değerlendirme ve hazırlık aşaması ile jüri tarafından 234 başvuru arasından seçilen 56 çalışmanın sergilendiğini kaydeden Öğretim Görevlisi Halit Yabalak ise, eserler arasında Türk sanatının önemli birçok ismine ait yağlı boya, minyatür, tezhip, ebru, sulu boya ve farklı tekniklerde eserlerin sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu söyledi. Serginin 4 Haziran 2016’ya kadar açık olacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim