ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ/ÖMER AYKAÇ- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu Yönetimi ve Başkanı Burak Gültepe, ‘Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Tanıtım’ programı kapsamında kentteki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle kahvaltı da bir araya geldi.

“TÜRKİYE’DE SAYGIN, ÇALIŞKAN VE ÜRETEN BİR VAN GENÇLİĞİ HEDEFLİYORUZ”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Burak Gültepe, burada yaptığı açıklamada; 1990’da Dünya’da saygın bir Türkiye hayaliyle yolan çıkan bir grup genç iş insanlarının oluşturduğu MÜSİAD’ın Türkiye’de 89, dünya da 255 noktada hizmet verdiğini anımsattı. Gültepe, 25 Kasım 2019’da şahsına tevhi edilen Genç MÜSİAD başkanlığıyla birlikte uzun istişareler sonucunda 4. dönem yönetim kurulumuzu oluşturduklarını ve 1990 ruhunu, inancını taşıyarak Türkiye’de saygın, çalışkan ve üreten bir Van Gençliği hedeflediklerini kaydetti.

“GENÇLER OLARAK TÜM SÜREÇLERE DAHİL OLMAK İSTİYORUZ”

Genç MÜSİAD yönetim kurulu olarak kentte bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Gültepe, gençler olarak ilk kez kent kamuoyu karşısında hayallerini, fikirlerini görüşlerini beyan etmek istediklerinin altını çizerek şunları belirtti: “Bizlerin bugün burada olma sebebi elbette ki bir STK’nın gençlik yönetimi olmak değil, bizlerin bu kentin tüm süreçlerine dahil olmak bize ait sorunların çözümünde yer almak istiyor, çözüme kavuşturulmasında ve geleceğin şekillenmesinde yer alacağımızı duyurmak ve büyüklerimize iletmek istiyoruz” dedi.

“BÜYÜKLERİMİZLE BİRLİKTE HAREKET ETMEK İSTİYORUZ”

Gültepe, kentte gençlikle alakalı oluşumların eksikliğine değinerek şunları söyledi: “Sizlerin de bildiği üzere bugün ilimizde gençlikle alakalı çalışmalarda çok fazla gençlik oluşumlarını önemseyerek bir araya getirilmesini göremiyoruz. Bugüne kadar çok sayıda yapılanma kuruldu. Maalesef gençlik yapılanmasına dair bir adım atılmadı. Bizler kentte gençlik çalışmalarında gençler olarak kentte söz sahibi olmak, beraber kentin geleceğini şekillendirerek büyüklerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz”

‘BİZLER GENCİZ, HEYACANLIYIZ VE HAZIRIZ!’

‘Bizler Genciz, Heyecanlıyız ve Hazırız!’ sloganıyla kentteki tüm süreçlere dahil olmak istediklerini vurgulayan Gültepe, kentin genç nüfus ortalamasını anımsatarak şunları ifade etti: “Van yaş ortalaması 22,6 olarak Türkiye’nin en genç kentleri arasında yer almaktadır. Böyle bir gücü verimli kullanmak değerlendirmek üretime, istihdama, yarının yöneticileri olarak ilimize kazandırmak gerekiyor”

“MEMLEKETİN YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ”

Gültepe, kentte eleştirilerin odak noktası olan ‘Van’da adam yok mu, dışardan adam getiriyoruz’ söylemine değinerek şunları belirtti: “Malumunuz ilimizde eleştirilerin ilk sırasında; ‘Van’da adam yok mu, dışardan adam getiriyoruz’ söylemini sıklıkla duyuyoruz. Buna karşılık gençler olarak tablonun değişmesini, gelecekte memleketin yönetilmesini ve memleketin yönetiminde söz sahibi olmasını istiyoruz. Bunun ilgili elimizden gelen cabayı ve çalışmayı yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu sebeple başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerine çağrımızdır. Büyükşehir ve İlçe Gençlik Meclisleri kurularak; gençleri çalışmalarda daha çok destek vermelerini yanında olduklarını hissettirmeli ve onları kentin geleceğine kazandırmalarını talep ediyoruz” dedi.

GÜLTEPE: ‘GENÇLİK KOORDİNASYON MERKEZİ’ KURULMASINI TALEP EDİYORUZ

Genç MÜSİAD yönetimi olarak kentteki yerel yönetimlerden talepleri olduklarını ifade eden Gültepe, “Büyükşehir Belediyesi ve Valilik öncülüğünde ilimizde ‘Gençlik Koordinasyon Merkezi’ yapılanması kurulmalıdır. Kurulacak koordinasyon merkezinde STK’ların da yer aldığı gençlerin kaderine yön vermeli ve öncü olmalıdırlar. Genç MÜSİAD olarak destek vermeye elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu duyuruyor böyle bir yapılanmayı talep ediyoruz. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu olarak yönetimimiz kurduktan sonra ilimizdeki faaliyetlere başlamış bulunmaktayız” diye belirtti.

“GENÇLERE HER ALANDA DOKUNARAK VE GELECEĞE HAZIR HALE GETİRMEK EN BÜYÜK GAYEMİZDİR”

Gültepe, amaç ve gayelerinin kentteki bütün gençlikle alakalı problemlerine çalışma yürüterek, gençlere dokunmayı hedeflediklerini söyledi. Gültepe, yapılan çalışmalara değinerek şunları ifade etti: “Gençlere her alanda dokunarak ve geleceğe hazır hale getirmek en büyük gayemizdir. Derneğimiz genç oluşumu olarak liselerde ‘Kariyer Günleri’ projesi başlatarak liseli gençlerimizin yanında yer aldık. Özellikle günümüzdeki en büyük temel problemlerin başında liseli gençlere dokunulmaması ve sahip çıkılmamasıdır. Buradan yol çıkarak böyle bir proje geliştirdik. Edremit Belediyesi ile birlikte başlatmış olduğumuz program kapsamında hafta iki olmak üzere liseli gençlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz”

GÜLTEPE: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜKLERİNİ SÖYLEDİ

Gültepe, son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Genç İş Adamları’ programını yürütüyoruz. Hazırlamış olduğumuz programda Türkiye’nin önde gelen iş adamları, bürokrasiden önemli isimlerle üniversitemizde bazı programlarla gençlerimizi geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu projemizin kapsamını bir iki hafta içerisinde yayımlayarak çalışmalarımıza başlamayı düşünüyoruz. Özellikle üniversiteden staj yapmak isteyen gençlerimizi ilimiz ve ülkemizin farklı kentlerdeki MÜSİAD şubelerimizde staj programlarına dahil edecek, önemli şirketlerde staj yapmalarını sağlamayı öngörüyoruz”

Programa; Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Gençlik Kurulu Yönetimi, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. Yapılan açıklamanın ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla program son buldu.

Editör: TE Bilisim