Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanlığı’na seçilen Nihat Çelik Van’da coşku ile karşılandı.

 

Tarifeli uçakla Ankara’dan Van’a gelen TÜDKİYEB Genel Başkan Nihat Çelik’i hava alanında çok sayıda seveni karşıladı. Daha sonra karayolu ile memleketi Erciş’e gelen Çelik’i burada da, yoğun bir gurup karşıladı. Genel başkanlığa seçilmesinden ötürü AK Parti Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, Muradiye Muhtarlar Derneği Başkanı Savaş Ebrem, Gürpınar Muhtarlar Derneği Başkanı Azathan Erdemir, Erciş’teki yetiştiriciler ile çok sayıda muhtar ve vatandaşların tebriklerini kabul eden Çelik, birlik ve beraberlik mesajları vererek, kendisine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür etti.

 

Amaçlarının ülke genelinde küçükbaş hayvancılığı daha da ilerilere götürerek Türkiye’yi dünyada bu alanda bir numara yapmak olduğunu belirten Çelik, “Öncelikle yaptığımız genel kurul seçimlerimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen özellikle Karadeniz Bölgesi’nden gelen delegelerimize, bizlere oy veren diğer delegelerimize ve sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bu seçimin tek galibi varsa o da, ülkemizdeki küçükbaş hayvan yetiştiricileridir. Çıktığımız bu yolda Allah bizleri bakanlığımıza, birliklerimize ve yetiştiricilerimize mahcup etmesin. Bu yola çıkarken, ilk hedefimiz küçükbaş hayvancılık alanında ülkemizi dünyanın Yeni Zelanda’sı yapmaktır. Birlikler ve yetiştiriciler arasında yeniden güven ortamını oluşturmanın yanı sıra, küpeleme işlemlerini Birliklerimiz üzerinden yapmak, bu çalışma konusunda Birlik personelleriyle yetiştiriciyi el ele verip kenetlenmelerini sağlamaktır. Birlik görevlileri küpe ve küpeleme işlemlerini yaparken, yetiştiricilerle birlikte hareket edecek. Yetiştiricilerimiz de yapması ve alması gereken tedbirleri samimi bir şekilde alarak, küpesiz hayvanlarının küpelenmesinin yanı sıra, veri kayıtları, soy kütüğü ve ön soy kütüğü kayıtlarının da tutulmasını sağlayacaktır" dedi.

 

“HAYVANSAL ÜRETİMİN ARTTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Ülkemizi insanının başta kırmızı et ve sütü sağlıklı, yeterli ve dengeli tüketebilmeleri sağlanacağını ifade eden Çelik, "Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin refah düzeylerini ve sosyal statülerini yükseltmek, hayvansal ürünlerini ihracatında katkıda bulunmak için girişimlerimiz olacaktır. Islah modellerimizi geliştirilmek ve uygulamak için yetiştirici eğitimlerini yaparak, sağlıklı üretimi teşvik etmek, yetiştiricilerin modern usullerle hayvancılık yapmalarının yolunu açacağız. Hayvansal üretimin arttırılmasına yönelik araştırma ve çalışmaları da yapacağız. Ülkemiz, küçükbaş hayvancılık yapma konusunda önemli yayla ve meralara sahiptir. Bizlerin mesleği Peygamberlik mesleğidir. Çünkü birçok Peygamber de çobanlık mesleğini yapmıştır. Amacımız, bizlere atalarımızdan da miras kalan bu mesleği devam ettirmek ve daha iyi yerlere getirmektir. Yasaların bizlere tanıdığı yetkiler çerçevesinde, dürüst ve şeffaf bir anlayış içinde bakanlığımızla birlikte hareket edeceğiz. Öncelikli hedefimiz, il birliklerimizin kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalara zemin hazırlamak ve yetiştiricilerimize daha iyi hizmet etmelerini sağlamak olacaktır. Bu hizmetleri sunabilmek için konunun uzmanı kişilerden oluşacak merkez birliğimizde bir ‘danışma kurulu’ oluşturacağız" şeklinde konuştu.

 

Ayrıca, ülkemiz geneline yaymak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı projelerini sahada hayata geçirmek için merkez birliğin bünyesinde bir ‘proje heyeti’ de oluşturacaklarını ifade eden Çelik, "Bu meyanda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyefendinin birliklerimiz ve yetiştiricilerimiz için söylemiş olduğu samimi söylemleri bizleri hayli umutlandırmıştır. Yapılan son genel kurulumuz, sektörünün önünü daha da açacak bir değişim ve dönüşümün başlangıcı olacağı inancıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bizlerin aslı görevi Bakanlığımız ile yetiştiricilerimiz arasında köprü görevini yürütmektir. Bu arada, merkez birliğimize nezaket ziyaretinde bulunan Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Adnan Demir ile yapılan ön görüşmelerde ise ileriki tarihlerde ilgili Bakanlıklarla birlikte yetiştiriciyi yakından ilgilendirecek projeleri kamuoyu, birliklerimiz ve yetiştiricilerimizle paylaşacağız” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilisim