Van Emniyet Müdürlüğü ‘Gerçekleşen Hayaller’ projesiyle 41 öğrenciyi Nevşehir, Konya ve Antalya’ya gezi için götürdü. Türkiye’nin birer parçası olduklarını htirebilmek için ülkenin tabii, doğal ve manevi güzelliklerini yaşayarak öğrenme adına, çocukların ufuklarında yeni bir pencere açabilmek amacıyla bu projenin düzenlendiği belirtildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi için bir proje başlattı. Proje kapsamında çocuk ve gençlerin kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma yararlı kenar bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen projede, ekonomik olarak yetersiz, mahallelerde ikamet eden, sokakta çalışan, suça sürüklenme tehlikesi olan ve yaşadığı çevre itibarı ile risk altında olan yaşı küçüklerin topluma kazandırılması amaçlandı. Bu kapsamda da projenin adı ‘Gerçekleşen Hayaller’ olarak adlandırıldı.

 

ÜLKENİN GÜZELLİKLERİNİ İLK KEZ GÖRECEKLER!

Proje kapsamında Nevşehir, Konya ve Antalya’ya götürülecek öğrencilerin, Türkiye’nin birer parçası olduklarını htirebilmek için ülkenin tabii, doğal ve manevi güzelliklerini yaşayarak öğrenme adına, çocukların ufuklarında yeni bir pencere açabilmek amacıyla bu illere gezi planlandı. Gezide 41 öğrenci ve beraberinde 6 personel bulunuyor. Dün başlayan gezi programı Ferit Melen Havalimanından Adana Şakirpaşa Havalimanına gidiş ile başladı. Ardından sırasıyla Nevşehir (Kapadokya-Ürgüp-Göreme), Konya (Mevlana), Antalya illerini gezerek 2 Haziran günü ise Antalya Havalimanından, Van Ferit Melen Havalimanına dönüş olacak. 

Editör: TE Bilisim