Mazlum Der Van Şubesi 9. Genel kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Yakup Aslan ve Yekta Özel öncülüğünde hazırlanan iki listenin yarıştığı seçimde, Yekta Özel listesiyle birlikte seçimden çekilirken, mevcut başkan Yakup Aslan güven tazeledi. 

 

Mazlum Der Van Şubesi'nin 9. Genel Kurulunu Şişli Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi. 8 dönem başkanlık yapan Yakup Aslan ve Yekta Özel’in listeleri ile yarıştığı kongre de gergin anlar yaşandı. Yapılan seçimde yazılan üye sayısı ile ilgili itirazda bulunan ve seçimin adil olmadığını söyleyen Özel, seçimden çekilme kararı aldı. Bunun üzerine tek liste halinde seçime giren Aslan ve seçim listesi tekrardan Van Mazlum Der Şubesi Başkanı oldu.



ASLAN: MAZLUMDER'İN İNANDIĞI DEĞERLERDEN TAVİZ VERMEDİK

Seçimden sonra bir konuşma yapan mevcut başkan Yakup Aslan, görevde oldukları iki yıllık süre içerisinde yaptıkları çalışmalarının faaliyet raporunu okudu. Aslan, “2 yıl boyunca Mazlum Der olarak çok çalıştık. Toplumsal sorunların tamamına duyarlı olduk. Bu sorunların üzerine gittik. Bu noktada bedel ödemekten çekinmedik. Hakkımda 4 dava açıldı. Birinden beraat ettim. Toplumun tamamından ciddi anlamda destek aldık” ifadelerini kullandı. Aslan, “Eğer o insanlar adil değillerse Mazlum Der'in hakkaniyeti üzerinde konuşma hakları da yoktur. STÖ'ler hizmet ve toplumun emrinde olan noktalardır. Biz herkese bu görevi devretmeye hazırdık. Ama ne yazık ki önceki geceye kadar Mazlum Der'in bu çabasına kimse ne ortak oldu, ne de destek verdi. Yapılan tek şey kapalı kapılar ardından Mazlum Der'i karalamak, itibarsızlaştırmak ve çizgisinden saptığını söylemek oldu. Mazlum Der'in inandığı değerlerden taviz vermedik. Mazlum Der ile hiçbir ilişkisi olmayan ve misyonuna uymayan, tamamen belli bir partinin arka bahçesi olan Mazlum Der'in aleyhine çalışan kişilerin üyeliğine son vermiştik. Ancak daha önceki yıllarda 86 kişi başkanın haberi olmadan üyelikten çıkarılmış ve genel kurula bu şekilde gidilmişti. Ben İstanbul’da da çalıştım. Böyle bir gelenek yoktu. Çünkü iki yıl boyunca Mazlum Der’in üyesi olması kabul edilir bir şey değil. Ayrıca akşam toplandık iptal ettiğimiz üyelikleri tekrar geri aldık ve onları tekrar üye yaptık.” ifadelerine yer verdi.



ÖZEL: ASLAN'IN KONUŞMASI BİZİ İNCİTMİŞTİR

Aslan ile birlikte yarışan ve seçimin adil olmadığını belirterek çekilen Özel ise Yakup Aslan’ın kullanmış olduğu dillin ötekileştirme olduğunu ve kendilerinin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını söyledi. Özel, “Aslan'ın konuşması bizi incitmiştir. Yeni yönetim anlayışıyla buraya geldik. Bu bir bayrak yarışıdır. Burası hiç kimsenin babasının malı da değildir. Aslan'ın emeğini de takdir ediyorum. Mazlum Der adaletin tahsisi için mücadele eden bir kurumdur. Ancak son dönemlerde Mazlum Der'in tutumu İslam camiasını yürekten yaralamıştır. Bu seçim adil değildir. Adalete uygun bir genel kurul değildir. Bu nedenle seçimlerden çekiliyoruz. Bunu yanında Yakup abi benim büyüğümdür. Benim saygım ona sonsuzdur." Şeklinde konuştu.


Özel, seçim salonunu terk etmeden önce Aslan’ın yanına gelerek tokalaştı. Oldukça gergin bir seçimden sonra yeniden başkalığa seçilen Aslan tebrikleri kabul etti.


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim