Van'ın Erciş ilçesinde dün gece PKK’lılarca düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Nazım Taştekin'in ardından gözü yaşlı 4 çocuk ve bir anne kaldı.

 

Van’ın Erciş ilçesindeki Ulupamir Mahallesi'nde ikamet eden güvenlik korucusu Nazım Taştekin (47) ve beraberindekiler dün gece Doluca köyü kırsalında yol kontrolü yaparken, PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Saldırıda Taştekin olay yerinde şehit olurken, 3 güvenlik korucusu da yaralandı. Saldırının ardından PKK’lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Taştekin, ardından gözü yaşlı 4 çocuk ve bir anne bıraktı. Taştekin’in Ulupamir köyünde yas var. Şehidin ardından köye bayraklar asılırken, Taştekin’in naaşı ise ikindi namazına müteakiben Ulupamir’de defnedilecek.

 

 

ULUPAMİR ŞİMDİYE KADAR 4 ŞEHİT VERDİ

Ulupamir de yaşayan Kırgız Türkleri 1982'de Afganistan'dan getirilerek Van’ın Erciş ilçesine yerleştirilmişti. Yıllardan bu yana da Kırgız Türkleri, bölgede güvenlik güçleri ile birlikte terörle mücadelede önemli görev üstleniyor. Ulupamir terörle mücadelede şimdiye kadar 4 şehit verdi.

 

Saldırının ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan da şehit Nazım Taştekin için taziye mesajı yayınladı. Taşyapan mesajında, “Şehit olan güvenlik korucumuz Nazım Taştekin’e yüce Mevla’dan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar niyaz ediyor, aynı çatışmada yaralanan kahraman güvenlik korucularımıza da acil şifalar diliyorum. Ailesinin, Ulupamirli kardeşlerimin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin başı sağ olsun.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim