ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Van'ın Gevaş İlçesi'ne yaptırılan belediye binası törenle hizmete açıldı.

Van'ın Ak Partili Belediye Başkanı Sinan Hakan'ın talebi üzerine Ak Partili kardeş belediye İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından Gevaş'a yeni bir hizmet binası yaptırıldı. 4 ay önce temeli atılan ve 1 milyon liraya mal olan bina yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış törenine; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Bursa Milletvekilleri, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda kurum kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda Gevaşlı vatandaş katıldı.

 

HAKAN: BU SADECE KURU BİR BİNA DEĞİL

Törende konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ilk olarak Esneyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Hakan şu ifadelere yer verdi: “Biz bu yola girdiğimizde Gevaş halkımızla birlikte yürüdük ve ciddi badireler atlattık. Ancak bu yolda hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik. Gevaş’ın iki yıl önceki halinde bahsetmeye gerek yok. Buradaki herkes bunu çok iyi biliyor. Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz belediye binamızı bize Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ilçemize kazandırdı. Bu sadece kuru bir bina değil, bu bina bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu ve nasıl bir kardeşlik bağımızın olduğunun göstergesidir. Bu bina sadece bir eser olarak değil, Gevaş halkının her zaman kalbinde yer alacak olan bir bina olacaktır. Ben bu güzel bize kazandıran abimize teşekkür ediyorum. Burada pek çok mazlumun duasını aldınız. Bu duanın ne demek olduğunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz. 15 Temmuz gecesinde biz bunu çok iyi bir şekilde gördük ve yaşadık. Allah yardımcınız olsun.”

 

“MÜJDELİ HABERLER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye binasında başkanlık koltuğuna kadar tüm karşılamayı Esenyurt Belediyesi’nin karşıladığına dikkat çeken Hakan, “Sadece kuru bina olarak değil, içinde yer alan tüm malzemeler, oturduğumuz koltuktan, iğnesinden ipliğine kadar bu eser sayın başkanımıza aittir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler 15 Temmuz gecesi çok büyük bir badire atlattık. Ancak her şerde biz hayır vardır. O atlattığımız badirede çok farklı renklerde de olsa tüm milletin bir olduğunu gördük. O süreçte biz Esenyurt’u, Esenyurt ise bizi takip etti. Rabbim bir daha böyle bir badireyi bizlere yaşatmasın. O süreçte Van’da, Gevaş’ta üzerine düşeni yaptı. Ben bu anlamda Gevaş halkımıza o iradeli duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye binası hizmetimizin dışında Gevaş ilçemizde bir hizmet atağı başlattık. Tüm çalışmalarımızda sürekli milletvekillerimizle, belediye başkanımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Bugün sabah saatlerinde sayın vekillerimizle Gevaş’ımıza kazandıracağımız projeleri görüştük. İnşallah onları destekleri ile Gevaş’a müjdeli haberler vermeye devam edeceğiz. Sıkıntılı günler geçiriyoruz. İnşallah bunlarında üstesinden geleceğiz.” Dedi.

 

KADIOĞLU: ARTIK GEVAŞ TELE VAR

Ardından konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu şunları söyledi: “Bir zamanlar Vizontele bir film çekildi burada. İstanbul’dan birileri kalkmış ve buraya gelmiş film çekmişler. İstanbul’da ya da başka yerde ilçe yok muydu siz buraya gelip makara şeklinde bir Vizontele filmi çektiniz. Adını da öyle bir şey koymuşlar kimse de anlamıyor. Hamt olsun ki Vizontele bitti. Artık Gevaş tele var.”

 

“ÖNEMLİ OLAN KALPLERİ YAPMAKTIR”

Önemli olan binaların yapımı olmadığını dile getiren Kadıoğlu, “Mühim olan binaları yapmak değil, mühim olan kalpleri yapmaktır. Biz sizin kalplerinizi yapmak için buradayız. İstanbul’dan buraya size hizmet etmek için geldik. İnsanlığa, devletimize, milletimize ve kardeşliğimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Bunu 15 Temmuz’da çok iyi bir şekilde gördük. Milli bir duruş gösterip, ayağa kalktınız, yabancıları ülkemize almadınız ben bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum. Böyle oldukça bizde var gücümüz ile çalışacağız. Bugün geldik gelmeye de devam edeceğiz. Diğer ilçelerimizde var. Onlarda Sinan Başkan gibi bize gelsinler onlara da hizmet vermeye hazırız.” Şeklinde konuştu.

 

KADIOĞLU: MAZLUMUN YANINDA OLACAĞIZ

Esenyurt Belediyesi olarak desteklerinin devam edeceğini kaydeden Kadıoğlu son olarak şunları söyledi: “Binamızı yaptık ama önemli olan halkımızın ayağına çamur değmemesidir. Bu konuda başkanımız iyi bir alt yapı çalışması başlattı bizde destek olmaya devam edeceğiz. Gevaş’tan çok Gevaşlı Esenyurt’ta var. Biz hem oraya hem de buraya hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yeter ki sevgimiz çoğalsın. Biz bunu yaptıkça her zorluğu atlatacağız. Zulüm gören, mazlum olan ne kadar insan var, yönettiğimiz bu devlet eliyle sizlerin verdiğiniz destek ile bütün mazlum ve mağdur insanımızın hizmetinizde olacağız. Her nerede gözü yaşlı insan varsa biz oralarda olacağız. Belediye binamızı hayırlı uğurlu olsun.”

 

KAYATÜRK: MAZLUMUN HALİNİ İYİ GÖRDÜM

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk bu güzel eserin meydana gelmesinde öncelik yapan Esenyurt Belediyesine ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Kayatürk, “Sinan Başkanımızın dediği gibi mazlumun duası çok önemlidir. Ben 7 Haziran seçimlerinde Sinan Başkanımızın mazlum halini burada çok iyi bir şekilde gördüm. Çok şükür onun mazlumiyeti paradan değildir. Ak Parti’nin olduğu hiçbir yerde mazlumiyet olmaz. Bugünde Ak Partili bir belediyemiz olan Esenyurt Belediyemizin Gevaş’a kazandırdığı belediye hizmet binasının açılışına katılıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

TAŞYAPAN: BÜYÜK EMEKLERİ OLDU

Kayatürk’ün ardından konuşan Valisi İbrahim Taşyapan ilk olarak şunları söyledi: “Bu güzel binanın hepimize hayırlı olsun. Bundan yaklaşık 4 ay önce buranın temelini attık bugün ise güzel hizmet binamızın açılışını yapıyoruz. Bu hizmet binası tüm Gevaş halkına hayırlı uğurlu olsun. Esenyurt Belediye Başkanımızın ve belediye yetkililerin burada büyük emekleri oldu.”

 

“BELEDİYECİLİK ZOR BİR İŞTİR”

Belediyeciliği zor iş olduğunu ifade eden Taşyapan, “Özellikle Gevaş gibi küçük belediyelerimizin işleri daha zordur. Ancak Gevaş belediyemiz büyükşehir belediyeleri ile kurduğu iletişimler doğrultusunda çok iyi hizmetleri Gevaş’a getirdi. Cadde ve sokaklarda çalışmalar yapılıyor. Burada da emeği geçen kardeş belediyelere teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gevaş ilçemiz için bayramda sonra güzel bir hükümet konağı için temel atacağız. Gevaş’ımız güzel bir ilçemizdir, bu yüzden bu hizmetleri hak ediyor.”

 

ATALAY: ESENYURT BÜYÜK KARDEŞLİK YAPTI

Açılış konuşmalarının sonuncusunu ise Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay yaptı. Atalay ilk olarak şunları söyledi: “Yaklaşık 4 ay önce temelini attığımız Gevaş Belediye binamızın bugün açılışını yapıyoruz. Bu konuda söylenecekler söylendi. Bu büyük bir kardeşlik ve yardımlaşmanın sonucudur. Bizim değerli kardeşimiz Necmi Kadıoğlu büyük bir jest yaptı ve büyük bir kardeşlik yaptı. İlçemize güzel bir belediye binası kazandırdı. Diğer belediyelerimizle de irtibatlarımız sürecek. Biliyorsunuz Esenyurt’ta da oturan çok fazla Gevaşlı var. Onlarda bugün buradalar. Onların da bu konuda büyük bir etkisi var.”

 

“GEVAŞ ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZDİR”

Gevaş için yeni projelerinin olacağını kaydeden Atalay, “Gevaşlılara şunu söylemek isterim. Gevaş çok önemli bir konuma sahiptir. Hem tarihi hem de coğrafik anlamda önemli bir yere sahiptir. Gevaş bir ilim ve medrese merkezi. Gevaş’ın çok önemli bir irfan nüfusu var. Ben bu konuda Gevaş’ı iyi inceledim. Gevaş coğrafik olarak da çok önemli bir yerde yer alıyor. Gevaş’ın özellikle denizle önemli bir bağlantısı var. Gevaş’a Artos Dağı’na yaslanmış önünde büyük ve bereketli bir ova var. Denizin en bereketli ovası Gevaş’tır. Yine önemli adası ve turistlik yerleri var. Hamt olsun güzel bir konumu var. Burayı daha iyi bir yere getirmemiz gerekiyor. Çalışkan Belediye Başkanımız ve bizler bu çaba içerisindeyiz. Bizde kendisine her türlü desteği vereceğiz.” Dedi.

 

ATALAY: YENİ PROJELERİMİZ VAR

Gevaş ilçesine yeni hükümet konağının yapılacağını ifade eden Atalay son olarak şunları söyledi: “Valimiz ifade etti, buraya yeni bir bina yapılacak. Güzel bir proje ile bir kaymakamlık binası yapılacak. Bayramdan sonra temelini atacağız. Yeni bir hizmet binası da orada yapılacak. Bu sene ki programa bir çalışma daha ekledik. Gevaş’a bir imam hatip lisesi yapılacak. 2017 programımızın içinde yer alıyor. Ayrıca Gevaş için bir meydan düzenlemesi var. Samsun Belediye Başkanımız meydan düzenlemesi yapılıyor. Buda çok güzel bir çalışma olacak. Buraya gönderilecek bir kaynak var. İnşallah bu çalışmalar ile Gevaş daha da güzel olacak. Biz Gevaş belediyesinin kaynaklarını artırma ve yatırımlar konusunda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından yeni belediye binasının kurdelesi kesildi. Programda ayrıca 500 Gevaşlı aileye Esenyurt Belediyesi tarafından yardım dağıtımı yapıldı.

 

GEVAŞ’IN 2016 ÇALIŞMALARI

Gevaş’ta açılan yeni belediye binası hizmetlerinin yanı sıra ilçede birçok yeni çalışmaya da imza atıldı. İşte o çalışmalar;

1-kültür turizm destekli valilik üzerinden merkez mahalle içi yollarda 17 km sıcak asfalt yapılmıştır. Bir ilk olarak tarihe geçen çalışma

2-kültür turizm destekli valilik üzerinden ilce merkez içi yollarda 14 km kilit parke çalışması yapılmıştır. Bir ilk olarak tarihe geçen çalışma

3-kültür turizm destekli valilik üzerinden Gevaş Meydan alanı aydınlatma işi yapılmıştır. Bir ilk olarak tarihe geçen çalışma

4-belediyemiz tarafından merkez mahalle içi yollarda 4 km sathi kaplama yapılmıştır.

5-Dap üzerinden 14 mahallemize sulama kanalı yapılmıştır,

6-Samsun Belediyesi destekleri ile bir adet halk pazarı ihale edilmiş bayramdan sonra çalışması yapılacaktır. Yine Samsun Belediyesi tarafından meydan çalışmamız için 10 bin metre granit küp taş 10 bin granit plak ve 5 bin metre granit oluk ile bordür verilmiştir. Ve çalışması ihale edilerek yapımına başlanmıştır.

7-Esenyurt Belediyesi tarafından 1200 metre karelik yeni belediye binası yapılmış ve hizmete sokulmuştur.

8-Samsun Belediyesi tarafından 140 metre kare belediye parkına cafe yapılacaktır ihalesi yapılmıştır.

Editör: TE Bilisim