ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Gevaş Belediyesi tarafından ilki 2016 yılında başlatılan Vizontele Deli Emin Bisiklet Festivali 13 Eylül’de bir kez daha gerçekleştiriliyor. Üstelik, Gevaş’ta yıllar önce çekilen ve o günden sonra Gevaş ile özdeşleşen Vizontele filminden ve filmin karakteri Deli Emin’den esinlenilerek adlandırılan festival bu yıl beklenilen özel konuğu ile start alıyor. İlk iki yıl vatandaşın da gelmesini çok istediği Deli Emin karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan’ın onur konuğu olarak katılacağı festival için geri sayım başlanırken festival öncesi Gevaş’ta programa dair bilgiler verildi. DAKA’nın her yıl olduğu gibi bu yıl da destekçisi olduğu program öncesi ciddi bir hazırlık ve heyecanın hakim olduğu Gevaş’ta festival öncesi başkan Sinan Hakan, DAKA temsilcileri basın ile bir araya geldi. Festivalin bu yıl Yılmaz Erdoğan ve BKM ekibinden bir kaç ismin katılımıyla yapılacağının heyecanını yaşadıklarını söyleyen Hakan, “Festivalimiz çok duygusal bir ortamda geçeceğine inanıyorum.” Diyerek Vanlılarını da bisikletlerini alarak festivale katılmaya davet etti.

 

 

GEVAŞ’TA YİNE FESTİVAL VAR!

 

İkincisi geçtiğimiz yıl düzenlenen Gevaş Deli Emin Bisiklet Festivali için bu yıl daha büyük sürprizler var. İlçede çekilen Vizontele filminden esinlenerek başlatılan festival bu yıl daha büyük bir katılım ile gerçekleşmesi planlanırken, 13 Eylül tarihinde yapılması planlanan festivale usta oyuncu Yılmaz Erdoğan ve BKM oyuncuları da katılacak.

 

GEVAŞ İKİ FESTİVAL İLE COŞACAK!

 

2001 yılında Sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı 'Vizontele' filmindeki 'Deli Emin' tiplemesi Gevaş Belediyesi'nin esin kaynağı olmaya devam ediyor. 2001'de ilçe merkezinde çekimleri yapılan 'Vizontele' filmi nedeniyle Gevaş ilçe Belediyesi tarafından da bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek ‘Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği' 13 Eylül tarihinde yapılacak. Yapılacak olan festivale dair basın mensuplarıyla bir araya gelen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, festivalin dışında bu hafta yapılacak olan gençlik festivali ve düzenlenecek olan ayine ilişkinde açıklamalarda bulundu.

 

 

HAKAN: HASRETLE BEKLEDİĞİMİZ BİR ETKİNLİKTİ

 

Düzenlenen toplantıya Hakan’ın yanı sıra DAKA adına Mehmet Emin Çakay’da katıldı. Toplantıda konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş’ın bu yıl etkinlik, festival ve ayinlerde gündeme geldiğini belirterek, “Gevaş yerel ve ulusal basında haberlere konu oldu. 7-8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan bir gençlik festivali var. onun dışında 3 yılın ardından 9 Eylül tarihinde adada ayin yapılacak. Bizim de hasretle beklediğimiz bir etkinlikti. Van’ın Gevaş’ın ve Türkiye’nin tanıtımı adına çok önemli bir etkinlikti. Bunların dışında 13 Eylül’de Deli Emin Bisiklet Festivalimiz var.” dedi.

 

“KİTAP LANSMANI ETKİNLİĞİ OLACAK”

 

6 Eylül tarihinde Akdamar Adasında bir resim sergisinin yapılacağını açıklayan Hakan, “İlçe kaymakamımız sayın İshak Çınar beyin himayesinde gerçekleşecek olan bir sergi bu. Tahsin Ceylan hocamız Van Gölünün altında yıllardır güzel çalışmalar imza atıyor. Biz sürekli gölün yüzeyiyle ilgilendik bu zamana kadar. Fakat gölün yüzeyi kadar altıda insanı cezbeden bir güzelliğe sahip. Tahsin hocamız birkaç yıllık çalışmasını bir kitap altında topladı. Ve buna yönelik Akdamar Adasında Van Gölünün sırları adı altında bir fotoğraf sergisi ve kitap lansmanı etkinliği olacak. Bu aslında ayinin başlangıcı olacak. Emeği geçen Tahsin hocamıza teşekkür ediyorum. Tüm dostlarımızı 6-7-8- ve 9 Eylül’de yapılacak olan etkinliklere katılmalarını bekliyoruz. Açılışımız 6 Eylül’de saat 14.30’da olacak.” Dedi.

 

 

HAKAN: VATANDAŞLARIMIZ KEYİFLİ VAKİT GEÇİRSİN

 

9 Eylül’de Akdamar Adasında ayinin yapılacağını anımsatan Hakan, Çarşamba günü birçok kurumun katılımıyla adada bir çalışmanın yapılacağını belirtti. Hakan, “Ümidimiz etkinliklere katılacak olan yerli ve yabancı turistler keyifle ayrılırlar. Amacımız ibadet için gelecek olan vatandaşlarımız keyifli bir şekilde zaman geçirsinler.” Diye belirtti. 

 

“13 EYLÜL’DE 3’ÜNCÜSÜNÜ YAPACAĞIZ”

 

Hakan, Deli Emin Bisiklet Festivali için toplandıklarını ifade ederek, “Malumunuz 2 yıldır bu festivali yapıyoruz. Bu fikir Gevaş’ta çekilen Vizontele filminden esinlenerek ortaya çıktı. Çok sevdiğimiz bir şahsiyet olan Yılmaz Erdoğan hocamızın çekmiş olduğu o film herkesin hafızasında yer alıyor. Biz de filmdeki deli emin karakterinden ilham alarak bir bisiklet şenliği yapmayı düşünmüştük. Bu yılda 13 Eylül’de 3’üncüsünü yapacağız. Bu yıl bir farklılık var. Çok kıymetli Yılmaz Erdoğan hocamız bizi kırmadı bu sene Deli Emin Bisiklet Festivali’ne katılım sağlayacak. Kendisine ekibi ve çalışma arkadaşları da eşlik edecek. Festivalimiz çok duygusal bir ortamda geçeceğine inanıyorum. Çünkü çekilen 2 filmin ardından ilk buluşma olacak. Anlamlı ve keyifli bir şekilde geçecek olan festivalimiz ilçemize de katkı sunacak.

 

 

“DAKA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Van’da bulunan bisiklet kulüpleri ile görüştüklerini ifade eden Hakan bisiklet kulüplerinin yoğun katılımıyla festivali gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Hakan, “Van’daki bisiklet kulüpleri ile bir araya geldik. Bunlar Patika, Vadi, YÜBİS, Kontrapedal, Pedalşör, belediyemizin kurmuş olduğu Deli Emin Bisiklet kulübü ve Vangölü Aktivistleri gibi birçok bisikletle ilgilenen kulüpler. Bunlar bu çalışmanın paydaşı olacak inşallah. Bu şenlikte biz bize verdikleri destekten dolayı DAKA’ya teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

FESTİVALE YILMAZ ERDOĞAN KATILACAK

 

Bir takım sürprizler yapmayı planladıklarını söyleyen Hakan, “Programın içeriğini çok paylaşmak istemiyorum. Ama inşallah Yılmaz Hoca ve arkadaşlarının katılımı geleceğe bir ilham kaynağı olacaktır. Bunu inşallah sizlerle göreceğiz. Yılmaz Erdoğan’ın yanı sıra Ersin Korkut ve BKM’de bulunan birkaç isim katılım sağlayacak. Bunların dışında güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanacağını düşünmüyoruz. Yoğun bir katılım sağlanacağına da inanıyoruz.

Editör: TE Bilisim