Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gevaş İlçe Başkanlığı, referandum çalışmalarına başladı.

 

Önceki gün Hişet Mahallesinde referandum startını veren AK Parti İlçe Başkanlığı, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile AK Parti İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, referandum sürecinde neden evet dediklerini ve neden evet oyu kullanılması gerektiğini anlattı. Ardından vatandaşların sorularını yanıtlayan ilçe teşkilatının ikinci durağı, Elmalı Mahallesi oldu. Burada yapılan toplantıda Belediye Başkanı Sinan Hakan, İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

Burada konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, referandum sonucunun sadece ülkemizi değil tüm İslam ülkelerini de yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Referandum sürecine girdik. Bu referandum sadece ülkemizi değil tüm İslam alemini yakından ilgilendiriyor. Türkiye’nin dimdik ayakta durması için referandumun çok iyi geçmesi lazım. Hatırlanacağı üzere 2002’den bu yana ülkemizde ekonomi çok iyi bir yere geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz büyük bir çağ atladı. Yapılan hizmetleri hep beraber görüyoruz. Unutmayalım ki bu mücadeleler hak ile batıl mücadelesidir. Bunu böyle görmek lazım. Gevaş daha önce olduğu gibi bu referandumda da üstüne düşeni yapacağına ve en iyi neticeyi alacağına olan inancımız tamdır” dedi.

 

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çeken Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise şöyle konuştu: “Bizim içinde bulunduğumuz coğrafyada büyük yangınlar var. Eğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Suriye yangını bize de sıçrardı. Referandumla ilgili bazı kafalar karışık olabilir. Bizler ellimizden geldiği kadar bu sorulara cevap vermeye çalışıyoruz. Önemli olan şu; kimler ‘evet’ ve kimler ‘hayır’ diyor. Buna dikkat etmemiz lazım. Ben ilçemizde güçlü bir ‘evet’ çıkacağına inanıyorum. Şu andaki mevcut sistem geçmişte de bugün de sıkıntılar veriyor. O yüzden bu sistemin değişmesi lazım.” 

Editör: TE Bilisim