ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  Van’ın Gevaş İlçesi’nde ‘Çiftçiler Ayakkabı’ firması tarafından ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceği ayakkabı fabrikası kuruldu. 300 kişinin istihdam edildiği ayakkabı fabrikasının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni açılan tesislerin sosyal boyutunun kendileri için çok önemli olduğunu ve insanların kaynaşmasına da neden olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Bilmez ve beraberindeki protokol üyeleri, ayakkabı fabrikasının açılış kurdelesini kesti. Açılış törenine, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İlçe Kaymakamı Hamit Genç, İlçe Belediye Başkanı Murat Sezer, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, AK Parti İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

BİLMEZ: BÖYLE TESİSLER BARIŞIMIZA CİDDİ ANLAMDA KATKI SUNUYOR

Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni açılan tesislerin sosyal boyutunun kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, bu tesislerin insanların kaynaşmasına da neden olduğunu söyledi. Fabrikanın yaklaşık 5 ay önce açıldığını dile getiren Bilmez, "Burada yeni işe başlamış gençlerimizin, kızlarımızın heyecanına ortak oluyoruz. Herkes çok mutlu, bunun ekonomik tarafı ayrı bir tarafa, sosyal boyutu bile bizim için çok önemlidir. İnsanların kaynaşmasına, evden çıkmasına vesile oluyor ve kendi özgüvenleri oluşuyor. Dolayısıyla böyle tesisler bizim barışımıza da ciddi anlamda katkı sunuyor. Bu tesisin ilçemize kazandıranlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

BİLMEZ, SENDİKA KONUSUNDA UYARDI

Vali Bilmez, son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kentte tek bir insana istihdam imkânı sunan, sigortasını yatıran, evine aş götürmesine vesile olan her iş adamı bizler açısından değerlidir, önemlidir. Bölgemize gelen yatırımcıları mezhebini, memleketini, etnik kökenini tartışmadan sahip çıkmamız lazım. Biliyorsunuz, açılım döneminde birileri bölgede haraçlarla iş insanlarını kaçırdılar. Bizim bölgemiz yaşanan sorunlardan dolayı iş adamları için biraz ürkek davrandığı bir bölgedir. Ama tekstil ve turizmde iyi bir ivme yakaladık. Ama maalesef son zamanlarda birileri tekrar bu yatırımcıyı kaçırmak için binlerce işsiz gencimiz arasında iş bulan bu insanlarımızı belli vaatlerle kandırarak sendikal bir faaliyetin içine sokmaya çalışmaktadır. Evet, sendika örgütlü bir toplumun olmazsa, olmazıdır. Sanayinin olduğu yerde sendika da olmalıdır. Ama bölgemizde her şey aşırı siyasileştirildiği için korkarım ki sendika da bize hayır değil, şer getirir. Bir tekstil atölyemiz maalesef makinelerini sattı, ayrılma kararı aldı. Bir diğeri ise fabrika bitmesine rağmen ‘önümü göreyim’ diyerek fabrikasının açılışını erteledi. Burada bu yatırımı yapan insanlara sahip çıkılmasını gerektiğine inanıyorum. Bu atölyelerde yaşayan A partisinden B partisinden değil, toplumun genel yapısını yansıtmaktadır. İnsanlar personel temin ederken hiç birinin fikrine, zikrine ve partisine bakılmamaktadır. O yüzden birileri kentimize zarar verdiği zaman buna dur dememiz lazım. Emin olun bu atölyeye sendika sokmaya çalışırsanız, siz altın verseniz Murat Çiftçiler burada durmaz, üretim yapmada gücü yetmez. Özellikle Van halkından sendika konusunda işsiz gençlerimiz adına bu işletmelere sahip çıkılmasını istiyorum” diye belirtti.

“İŞADAMLARIMIZI VAN’A DAVET EDİYORUZ”

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, deprem sonrası kenti terk eden tüccar ve işadamlarının tekrar kentte yatırımlarla dönüş yapmalarının önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “İlimizde devletimize ait fabrikalarımız vardı. Hayvancılık ön planda idi. Ancak terör belası yüzünden bu fabrikalar kapandı. Çok şükür Van, tekrar ayağa kalkan bir oldu. Yatırımcılar yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya geliyorlar. Haraç veren esnaftan yatırım yapan esnafa döndük. Hamdolsun huzurlu bir ortam oluşmaya başladı. Bu huzurlu ortam sayesinde süratle gelişen bir Van var karşımızda. Bizde memleket sevdalısı işadamlarımızı Van’a davet ediyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapacağımızdan şüpheleri olmasın” ifadelerini kullandı.

“UMUT EDİYORUZ Kİ HEDEFLEDİĞİMİZ SAYIYA ULAŞACAĞIZ”

Gevaş Belediyesi’nin ek hizmet binasının tadilattan geçirilerek ilçeye kazandırıldığını anımsatan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, yaklaşık 300 kişinin fabrikada istihdam edilmesinin onurunu yaşadıklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye çalışanlarının ücretlerini ödemekte zorlanan bir belediye olarak tüm sıkıntılara rağmen ilçemize bu fabrikayı kazandırmış bulunmaktayız. Umut ediyoruz ki hedeflediğimiz sayıya ulaşacağız. Yakın zamanda 300 kişinin daha istihdam edileceği bir fabrikanın da temelini attık. İnşallah yakın tarihte bunu da hayata geçireceğiz. Bu mutluluğu bize yaşattıkları için öncelikle Valimize, bu fabrikanın ortakları olan Murat Çiftçiler ve Zeynel Çalı’ya, katkıda bulunan herkese tüm Gevaşlı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Sahibi Zeynal Çali, işletmenin ülke ve bölge ekonomisine katkı sunacağını belirtti. Çali, işletmenin ilçeye kazandırdıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimiz ve ilçemiz geçmiş dönemlerde farklı nedenlerden dolayı yatırım ve istihdam konusunda geride kalmıştır. Bugün gerçekleştireceğimiz işletmemizin yaklaşık olarak 200 kişinin istihdam edileceği ve ileriki zamanlarda sayının artacağı şekilde hedeflemekteyiz. Ayakkabı üretim fabrikamızın haklı gururunu yaşıyoruz. Çiftçiler Ayakkabı firması olarak elimizi, bedenimizi taşın altına koyduk. Ülkemizin her karış toprağı vatanımızdır. Arzu ettiğimiz gelişmişlik seviyesine ulaşmak için her kesimin üstüne düşeni yapmasından yanıyız. Bu düşünce ve sorumluluk düşüncesiyle üstümüze düşeni yaptık. İlimizin şirin ilçesi Gevaş’ta belediye başkanımızın desteğiyle fabrikayı kurduk. İlçemizde istihdam arttırılarak bölge ekonomisine katkı sunmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim