Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin tarafından il genelinde başlatılan ve tüm ilçeleri kapsayan “eğitim öğretimde başarıyı arttırma ve sıkıntıları yerinde görme” çalışmaları çerçevesinde Gevaş’ta bir toplantı düzenlendi.


Gevaş Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde İzzeddin Şir Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Bedir, Gevaş Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas ve okul müdürleri katıldı. Gevaş Osmangazi Ortaokulunda görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Harun Yavuz tarafından TEOG, YGS-LYS ve DYK kursları ve istatistikler hakkında verilen brifingin ardından Gevaş Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas, toplantının açılış konuşmasını yaptı. İki yıldır okulların fiziki yapılarını iyileştirme çalışmalarında büyük mesafe kat ettiklerini ifade eden Arvas, “Öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak amacıyla okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ile büyük gayret içerisinde olduk. Bunun da eğitim öğretime olumlu yansıdığını gördük. Son 2 yılda İl Milli Eğitim Müdürümüzün katkılarıyla okullarımızın fiziki yapılarını iyileştirme çalışmalarında büyük mesafe kat ettik. Bu konuda desteklerini hiç esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Kıyasettin Kırekin’e velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, ilçenin son yıllarda göstermiş olduğu başarının mutluluk verici olduğunu belirterek, “Gevaş’ın akademik başarısının son yıllarda artarak devam etmesinden dolayı memnunuz. Gevaş, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılan birinci TEOG sınavında Van genelinde bir önceki yıla göre ortalamasını en çok arttıran ilçeler arasında birinci oldu. İkinci TEOG sınavında ise ortalamasını en çok arttıran ilçeler arasında ikinci oldu. Bu başarıda katkısı bulunan idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Bu başarının ortaya konmasında çok tecrübeli bir idareci kadrosunun olduğu aşikârdır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Gevaş’ın bu başarıyı daha da yükselteceği konusunda inancım tamdır. Eğitim öğretimdeki akademik başarıyı arttırmak adına elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım” şeklinde konuştu.
Okul idarecilerinin daha çok gayret etmelerini, öğretmenlerin ve öğrencilerin motivasyonunu en üst seviyede tutarak onların maksimum performans göstermelerini sağlamak için çalışmalar yapmalarını isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, “İlçemizde yaklaşık 40 yıldır eğitim öğretim yapmakta olan ve ihtiyacı karşılayamayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yıkılarak yeniden yapılması için talimatı verdik. Burada 24 derslik ve 2 atölye yapılacak. Okul binası ihalesinin ise bu yıl yapılmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Bedir de, toplantının çok verimli geçtiğini ve en yakın zamanda Gevaş’ı tekrar ziyaret edeceklerini ifade etti. Gevaş’taki eğitim öğretim faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve son yıllarda akademik başarı anlamında büyük çalışmalar yaptığını belirten Bedir, bu başarılarının katlanarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Okul müdürlerinin eğitim öğretimdeki sıkıntılarını dinleyen ve bu konudaki taleplerini alan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’in idarecilere başarı ve iyi dileklerinin ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim