Geçtiğimiz aylarda bir anda Türkiye’nin gündemine oturan ve protestoları Türkiye’nin bir çok iline yayılan Gezi Parkı olaylarının etkileri sürmeye devam ediyor. Her ne kadar Van’da protestolara yeterli destek olmasa da Gezi’de yaşananların sıkıntıları Van’da baş göstermeye başladı. O olayların Van’ın turizmini de etkilediğini söyleyen Grand Deniz Turizm Tesisleri Sahibi Hikmet Deniz, barış süreci ile birlikte beklentilerinin çok olduğunu belirterek, “Günde neredeyse 3 ila 7 arasında grup ağırlıyorduk. Ancak son aylarda patlak veren Gezi Parkı olayları nedeniyle bütün gruplar rezervasyonlarını iptal ettiler. Gezi Parkı olaylarından sonra ildeki oteller başta olmak üzere hepimiz zarar ettik” dedi.

 

VAN’DA BİLE RESEPSİYONLAR İPTAL EDİLDİ!


Gezi Parkı olaylarının ardından ölü bir sezon yaşadıklarının altını çizen Deniz, “Son zamanlarda elemanlarımızın maaşını bile ödeyemez olduk. Bu nedenle çok sıkıntıdayız. Bir an önce Gezi Parkı olaylarının bitmesini istiyoruz. Gezi Parkı olaylarının ardından gruplara rezervasyonlarını neden iptal ettiklerini sorduğumuzda bizlere ‘biz neden gelip canımızı riske atalım’ cevabını veriyorlar. Onlar ülkede bir iç savaşın olduğunu düşünüyorlar” diye konuştu.
Gezi Parkı olaylarından sonra 160 ila 180’e yakın grubun rezervasyonlarını iptal ettiğini vurgulayan Deniz, “Van’da belki bundan daha fazla rezervasyonu iptal çekilen turizmcilerimiz var. Bu nedenle biz şu anda ölü bir sezon geçirmekteyiz. İnşallah bir an evvel ben ve meslektaşlarım rahata kavuşuruz. Temennimiz odur ki Gezi Parkı olayının bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır. Eğer bu çözüme kavuşturulursa ve barış süreci de devam ederse önümüzdeki yıl bir turizm patlaması yaşanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Gevaş’ın turizm açısından önemli bir ilçe olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz, “Dünyanın önemli kiliselerinden biri olan Akdamar Kilisesi ilçemizde bulunuyor. Bu nedenle kilisenin adını duyan yerli ve yabancı turistler Van’a gelip bu kiliseyi görmek istiyorlar. Bunun yanında Halime Hatun Kümbeti, Selçuklu Mezarlığı ve İzzettin Şir Camisi de yine ilçenin önemli tarihi değerlerindendir. Her şeye rağmen yine de umudumuzu yitirmiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim