RescateHotels’de düzenlenen yemek öncesinde Vali Karaloğlu, şehit yakınları ve gazileri masalarında ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Yemek öncesinde bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Van’da beşinci Ramazan ayını idrak ettiğini belirterek, “Beş Ramazandır sizlerle iftar sofralarında bir araya geliyoruz. Bu sene iftarlarda çeşitli gruplarla ilçeleri gezerek ilçedeki vatandaşlarla genelde iftar sofralarını paylaştık. Ama emin olunki benim için en önemli iftar sofrası bu akşam siz değerli şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle paylaştığım iftar sofrasıdır” dedi. 


Konuşmalarında şehit yakınlarının; bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerin bir emaneti olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, bu emanete devletin her zaman sahip çıkacağını, gazilerin ise kalan hayatlarında daha rahat yaşayabilmeleri için gerekli tüm çabanın sarf edileceğini söyledi. Vali Karaloğlu, "Bu devletin imkânları ne kadar artarsa şehit yakını ve gazimize de o kadar iyi bakmaya, onların sorunlarını çözmeye devam edeceğiz" dedi. Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Karaloğlu, "Emin olun ki bu süreçte şehitlerimizi rahatsız edecek, şehit yakınları ve gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapılmadı ve yapılmayacak. Birileri sizleri tahrik etmeye çalışabilir. Hiçbir şeye itibar etmeyin. Burada hedef fitne yüzünden incinen kardeşliğin yeniden tesis edilmesi, bu Anadolu topraklarında geçmişte olduğu gibi yine sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin Anadolu'dan insanlara haykırıldığı bir ortamın yeniden yakalanması için mücadele veriliyor. Hedef yeni şehitler olmaması, yeni annelerin ağlamaması ve kanın akmaması. Bütün hedef bu. Bunun dışında söylenen hiçbir sözün anlamı yoktur" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan valiler kararnamesiyle Bursa Valisi olarak atandığını belirten Vali Karaloğlu, salondaki şehit yakınları ve gazilerden helallik istedi. 10 güne kadar kentten ayrılacağını, ancak gönlünün bir tarafını Van'da bırakacağını belirten Vali Karaloğlu, Vanlılarla gönül birlikteliğinin yaşadığı sürece hep devam edeceğini bildirdi.


Programda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından şehit aileleri ve gazilere hediye çeki verildi. Geceye, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Editör: TE Bilisim