Önder ALTINAL - Şehrivan


 

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Van ABİGEM işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimi sonunda sertifika töreni düzenlendi. Van TSO Tuşba Salonu’nda gerçekleştirilen törene Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, KOSGEB Van Hizmet Merkez Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ve kursiyerler katıldı.

TAKVA: BU ANLAYIŞ SÜRECEKTİR

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreninde konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva “Geçmişten bu yana girişimcilik konusunu genel kurulumuz önüne koydu ve bölgesel kalkınmanın sağlanabilmesi için en önemli araçlardan bir tanesi de girişimci sayısının artırılmasından geçtiğiyle ilgili bir çabamız ve girişimimiz var. Bu yüzden biz bu haziran ayı sonunda bir yılını tamamlamış bir yönetim kurulu olacağız. Gururla ifade etmeliyim ki bu güne kadar 300 yakın, girişimci bu salondan ve odanın imkânlarından faydalanmıştır. KOSGEB’imde çok önemli katkılarını alarak sertifikalarını aldılar. 2001 yılından bu yana 350 yakın sertifikalandırılmış girişimci kendi işini kurmayı başarmıştır. Bugün aramızda bulunan Erzurum Ticaret Odası başkanı var, bizleri kırmayıp bu sertifika törenine katıldı. Türkiye’nin en büyük 500 firmadan birisini kısa zamanda kurarak, çimento sektörü başta olmak üzere önemli bir yatırım yaptılar ve önemli bir girişimcilik örneğidir. Sizin burada olup bu eğitimi almanız çok değerli ve kıymetlidir. Kendi işinizi kurarak istihdam yaratarak, risk alarak, burada yatırım yaparak işyerinizi kurarak ben bu kentin kaderinde çok önemli bir değişim yaratacağınıza inanıyorum. Van ticaret ve sanayi odası bu anlayışını bundan sonrada sürdürecektir” dedi.

VAN GENELİNDE 3800 KİŞİ GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI ALDI

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreninde bir konuşma yapan KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas” Bugün burada Van TSO ile birlikte yaptığımız KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni inşallah memleketimiz için hayırlı olur. KOSGEB’in bu girişimcilik eğitimi her yerde bu kadar kolay alınmadığını belirtmek isterim. Özellikle büyükşehirlerde kamu kurumları yâda sivil toplum kuruluşu bir girişimcilik eğitimi açtığı zaman yüz kişilik eğitime binlerce kişi başvuruyor. Günlerce sıra bekliyorlar ve çok zor şartlarda alabiliyorlar sertifikayı. Van’da yaşayan vatandaşlar olarak bu yönden çok şanslısınız. Van genelinde 3800 girişimciye sertifika verdik. Bu verilen sertifikaların 450 tanesini Van TSO başkanlığı ile birlikte verdik. Bu da Van TSO’nun sosyal sorumluluk politikasının ne kadar çaba içerisinde olduğunu göstermektedir. KOSGEB olarak girişimcilere elimizden gelen bütün desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

YÜCELİK: 22 YILDIR BU İŞLE İLGİLENİYORUM

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreninde son olarak konuşan Erzurum ticaret ve sanayi odası başkanı Lütfü Yücelik Yönetim Kurulu Balkanı Lütfü Yücelik ise, bir işi yapacak insanın çok inanması gerektiğini belirterek, “22 yıldır bu işle ilgileniyorum. Arkadaşlarımızla geceli gündüzlü çalıştık. Yeter ki inanın, azimli olun, hırslı olun. Van TSO yönetimi çok aktif, çok faal gördüm. Bizden çok daha fazla işler yapmışlar. Bir Van kahvaltısını dünyaya tanıttılar tebrik ediyorum ” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim