Van Belediyesi, AK Parti döneminde Global Holding’e satılan daha sonra ise mahkeme kararı ile bozulan karar ardından belediye garajı içerisinde bulunan dükkânlara boşaltılması talimatı verdi. Belediyenin boşaltma kararından sonra çıkarılması istenen esnaflar ise buradan apar topar çıkmalarının imkansız olduğunu belirterek, “İşyerimizdeki eşyalarımızı götürecek bir yerimiz yok. Çoluk çocuğumuza bakamaz durumda kalırız” diyerek Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’dan yardım çağrısında bulundu.

GİDECEK YERİMİZ YOK

2008 yılında Global Holding’e satılan 2010 yılında ise İdare Mahkemesi’nin durdurma kararı aldığı Van Belediye Garajı ile ilgili Van Belediyesi’nden boşaltma kararı çıktı. Van Belediyesi’nin yeşil alan olduğu dolayısıyla mahkemeye taşıdığı ve Yargıtay kararı ile de satışını durdurduğu alan için Global Holding faizi ile birlikte 30 milyon TL’yi geri alma hakkı da kazanmıştı. Van Belediyesi ise bu gelişmelerin ardından o alanda bulunan dükkanları boşaltma kararı aldı. Fakat Belediye garajını tamamıyla boşaltmaya hazırlanan Van Belediyise’nin boşaltma kararı bazı esnafları kara kara düşündürüyor. Çünkü o dükkanlarda iş yapmaya çalışan esnafların şimdilik ne gidecek bir yeri ne de yeni bir yere geçmek için kullanacağı bir sermayesi var.

Boşaltma kararının ardından Şehrivan’a konuşan ve Bekir Kaya’dan yardım talep eden bir esnaf olan Hulki Çekici adlı vatandaş, dükkanların mühürleneceğini belirterek gidecek hiçbir yerleri olmadığını kaydetti. Başkan Kaya’dan yardım isteyen esnaf Çekici, konu ile ilgili olarak; “20 yıldır burada internet cafe sahibi olarak çalışıyorum. Ama şimdi bu dükkânları hemen boşaltmamız isteniyor. Global şirket burada büyük bir AVM yapacakmış. Biz yapılacaktan işten dolayı kesinlikle şikâyetçi değiliz. Ancak mağdurda edilmek de istemiyoruz. Özellikle Belediye Başkanı Bekir Kaya bugüne kadar nasıl halkı mağdur etmediyse, bizleri de mağdur etmesinler. Defalarca belediye ile Sayın Bekir Kaya ile görüşmek adına belediyeye müracaatlarda bulunduk. Ancak sesimiz duyuramadık. 10 gün önce Belediye zabıta ekipleri buraya boşaltmamız için bizleri uyardılar. Ancak biz malzememiz götürecek bir yerimiz olmadığı için dükkânımızı boşaltamadık. Şimdide bizlerden yine aynı şey isteniyor. Ancak biz yine gidecek başka yerimiz olmadığı için yine burada kalmakta direniyoruz. Şimdi ise dükkânları mühürleyecekler.” Şeklinde konuştu.

“BAŞKAN KAYA BİZE EL UZATSIN”

Başka bir yere gitme ve burada iş yeri kurma gibi bir olanaklarının olmadığını kaydeden Çekici, Kaya’nın bu durumla ilgili bir çözüm sunması beklentisi içinde olduklarını belirterek, Kaya’nın kimseyi mağdur etmediği gibi kendilerini de mağdur etmeyeceğine inançlarının tam olduğunu belirterek; “Biz burada toplamda 12 dükkân olarak ve hepsi de ayrı ayrı alanlarda halkımız için hizmet veriyoruz. Verdiğimiz bu hizmetler neticesinde ev geçindiriyor, çocuklarımızı okutuyoruz ve akşam evimize ekmek götürüyor. Aramızda 11-12 nüfuslu olan ve aralarında engellilerinde bulunana birçok ailemiz var. Şimdi bizi buradan çıkarırlarsa ya da dükkânlarımıza mühür vursalar bizler ne yaparız? Bizim tek ekmek kapımız buradaki iş yerlerimiz. Bizde asgari ücrete sigortalı olarak bir işte çalışmak isteriz ancak sizlerin de bildiği ve gördüğü kadarıyla bu memleketimizde bu olanaklarımız yok. İşte bu yüzden tek isteğimiz Bekir Kaya sesimizi duysun ve herkese el uzattığı gibi bize de bir el uzatsın. Çok mağdur bir durumdayız. Son bir haftadır psikolojik olarak çökmüş ve evimize gittiğimiz zaman maalesef asık suratla gitmekteyiz. Bizim tek istediğimiz ekmek kapımızı devam ettirmek ve akşam evimize bir ekmek götürmektir.” Dedi.


Önder ALTINAL/Şehrivan

Editör: TE Bilisim