ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ-ORHAN SAĞLAM

Yenilenen Kapıköy, tamamlanan Van Çevre Yolu ve Van-Şırnak Karayolu ile bölgedeki stratejik konumunu müthiş derecede güçlendirecek olan Van’da Çevre Yolu sevinci sürüyor. 10 yıl aradan sonra Çevre Yolu’ndaki çalışmaların yeniden başladığı Van’da o yolun yüklenicisi ve kentteki diğer birçok önemli yatırımı yapan firma olan Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, yolun hızlıca bitmesi halinde kentin elde edeceği ciddi yatırımları anlattı.

GÖKÇENAY’DAN ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van ziyaretine sayılı günler kala başlayan Van Çevre Yolu kent genelinde büyük bir sevinç ile karşılandı. 10 yıl aradan sonra yeniden çalışmalar başlarken ilk etap çalışmalarını kaldığı yerden devam ettiren Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenay, o yola dair kapsamlı bir açıklama yaptı. Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi Çevre Yolu’nun Van için ne kadar önemli bir yol olduğuna vurgu yapan Gökçenay, bu yolun kentin gelecek dönemde alacağı tüm yatırımların da öncüsü olacağını vurguladı. Toplam 41 kilometrelik yolun yeni eklenen 19 kilometrelik yeni etap ile Gevaş-Gürpınar kavşağından başlayacak şekilde planlandığını da söyleyen Gökçenay, temennilerinin bu yolun hızla bitmesi olduğuna vurgu yaptı. Hızlıca biten bir Çevre Yolu’nun Kapıköy’ün açılması, Van-Şırnak Karayolu’nun ta tamamlanması ile Kapıköy ile Habur Sınır Kapısı’nı bağlayacak 4 saatlik hilal şeklinde yeni bir yol olacağını söyleyerek bu yolu kentin yeni İpekyolu olarak gördüğünü söyledi. Van Çevre Yolu ile birlikte Kapıköy’ün açılması ve diğer önemli yatırımların devam etmesi temennilerini de dile getiren Gökçenay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şimdiye kadarki yatırımlardan dolayı da teşekkür etti.

Gökçanay Grup’un Kalecik TOKİ civarındaki şantiyesinde basın mensupları ile buluşan Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Çevre Yolu’nun durumu, şu an gelinen noktadaki çalışmaları ve geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında önemli detaylara yer veren Gökçenay Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi yaptığı açıklamada açıklamasına Cumhurbaşkanına Teşekkür ile başladı ve şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımıza minnettarlığımızı iletelim istedik, hem de şehrimizin ihtiyaç duyduğu konularda ses olmak istedik. Hepinizin malumları olduğu üzere şehrimizin on yıllarını şekillendirecek olan çevreyolu konusunda büyük beklenti içerisindeyiz” dedi.

YENİ GÜZERGAH EKLENDİ, ÇEVRE YOLU YENİ HALİYLE 60 KİLOMETRE OLACAK!

Gökçenay konu ile ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Yıllardır bitmeyen, son birkaç yıldır hızlanmasına rağmen bu kez de vatandaşların itirazları nedeniyle sürekli olarak askı-itiraz sürecinde sürüncemede kalan Çevre Yolu konusu bir kez daha kentin gündemine geldi.  Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Tam bu noktada yeniden başlaması herkeste mutluluk yaratan Van Çevre Yolu konusunda bazı teknik verileri de paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Van Çevre Yolu ilk etapta 41 kilometre olarak planlandı ve deprem öncesi çalışmalar bu yönde yapıldı. Edremit'ten başlayarak Erciş Yolu'na kadar bir bölgede hilal çizecek şekilde ilerleyen Van Çevre Yolu kaldığı yerden devam edecek. Edremit Elmalık etabıyla başlayan çalışma planlandığı gibi 41 kilometre değil Gürpınar Gevaş kavşağı da dahil edilerek 60 kilometreye çıkarıldı. Bu noktada yol kentin geleceği planlanarak çalışmalar tamamlandığında daha geniş alanı kapsayacak bir hale getirildi.”

“KENTE KARŞI SORUMLUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ”

Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, “Öncelikle davetimize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Malumunuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti kongresine katılmak üzere şehrimize gelecek. Bizlerde bu şehirde onlarca yatırım yapmış, yüzlerce kişiye iş imkânı sağlayan, risk alan bir özel sektör gurubu olarak bu ziyaretin heyecanını yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her gelişinde şehrimizin yeni bir görünüme kavuştuğunu, müjdeler verdiğini, eksik kalan yatırımların tamamlandığını, ihtiyaç duyduğumuz yeni alt yapı ve üst yapı yatırımların gerçekleştiğini biliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Bu şehirde yaşayan, yediden yetmişe herkes gibi bizlerde şehrimize karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

GÖKÇENAY: ÇEVRE YOLU’NDAKİ ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASINI MEMNUNİYETLE İZLEDİK

Cümlelerini sürdüren Başkan Gökçenay, şöyle devam etti: “Bu duyguyla hem Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden duyduğumuz büyük sevinci paylaşmak, hem de şehrimizin ihtiyacı olan konular hakkında istişarelerde bulunmak üzere sizlerle bir araya gelmeyi uygun bulduk. Bugün Gökçenay Gurup olarak, sizlerin kıymetli katkılarıyla hem Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarlığımızı iletelim istedik, hem de şehrimizin ihtiyaç duyduğu konularda ses olmak istedik. Hepinizin malumları olduğu üzere şehrimizin on yıllarını şekillendirecek olan çevreyolu konusunda büyük beklenti içerisindeyiz. Geçen günlerde Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, Milletvekilimiz Sayın Abdulahat Arvas ve Karayolları Bölge Müdürümüz Sayın Hasan Ali Arslan'ın Çevreyolu güzergâhında inceleme yapımlarını memnuniyetle izledik. Sayın Valimizin Çevreyolu’muzun kaldığı yerden devamı için sarf ettiği sözlerden büyük heyecan ve memnuniyet duyduk.”

“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ”

Çevre yolunun teknik kısmına değinen Gökçenay, şunları anlattı: “Geçmiş yıllarda bu güzergâhta yüklenici olarak çalışma yapan Gökçenay Gurup olarak kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sevindirici haber üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın sürece destek vererek, İşte bu nedenledir ki bu yolun tamamlanması tüm herkesin ortak talebi, ortak isteğidir. Bu vesileyle yolun yapımının yeniden başlaması tüm Van gibi bizleri de memnun etmiştir. Bizler bu süreçte elimizden gelen en iyi çalışmayı yürüteceğimizi belirterek emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Akamete uğramadan tamamlanması, ilimizin ve bölgemizin çehresini değiştireceğini ifade etmek istiyorum. Bu konuda bizlerde şehrimizin geleceği, halkımızın refahı için var gücümüzle üzerime düşen her görevi ve fedakârlığı yapamaya hazırız.”

ÇEVRE YOLU 60 KİLOMETREYE ÇIKARILDI

“Tam bu noktada yeniden başlaması herkeste mutluluk yaratan Van Çevre Yolu konusunda bazı teknik verileri de paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Van Çevre Yolu ilk etapta 41 kilometre olarak planlandı ve deprem öncesi çalışmalar bu yönde yapıldı. Edremit'ten başlayarak Erciş Yolu'na kadar bir bölgede hilal çizecek şekilde ilerleyen Van Çevre Yolu kaldığı yerden devam edecek. Edremit Elmalık etabıyla başlayan çalışma planlandığı gibi 41 kilometre değil Gürpınar Gevaş kavşağı da dahil edilerek 60 kilometreye çıkarıldı. Bu noktada yol kentin geleceği planlanarak çalışmalar tamamlandığında daha geniş alanı kapsayacak bir hale getirildi.”

YOL ÇÖZÜLÜRSE SORUNLAR DA ÇÖZÜLÜR

Elbette ki geçtiğimiz yıllarda yaşanan aksaklıklar, gecikmeler kentin istemediği olaylar olduğunu vurgulayan Başkan Gökçenay, “Bizler sadece bu işin yapım aşamasını üstlenen bir şirket olarak değil Van'ın evlatları olarak bu yolun yapılmadığı her gün bu işin üzüntüsünü yaşadık, Çünkü Van Çevre Yolu sadece bir yoldan ibaret değildir. Van Çevre Yolu günümüz Van'ında biriken birçok sorunun aslında çözümünün ilk adımıdır. Şu an ciddi manada bir trafik, imar, büyüme ve gerekli yatırımları alma noktasında sıkıntılar yaşayan Van'da Çevre Yolu'nun bitmesi tüm bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Van'da yaşamı da ulaşımı da çok farklı bir mecraya taşıyacak Çevre Yolu bitmesi halinde hem bu sorunu çözecek hem de yıllardır beklenen birçok yatırımın bu alan üzerinde inşa edilmesinin kapısını açacaktır. On yıllardır belli birkaç caddede sıkışıp kalan Van Merkezi'nin geniş alanları yayılması, kentin kabuğunu kırıp gerçek bir büyükşehir olması tamamıyla Van Çevre Yolu'na bağlıdır.” Şeklinde konuştu.

“KAPIKÖY VE VAN GÖLÜ VARLIK SEBEBİDİR”

Kapıköy sınır kapısı ve Van Gölü’nün bu kent için önemli olduğunu söyleyen Gökçenay, “Van'ın Çevre Yolu dışında bazı önemli konularda da ilgi ve alakaya ihtiyaç duyduğu hepimizin malumudur. Van'da yaşan biz Vanlıların belli başlı önemli konularda yatırım alması gerektiğini biliyoruz. Bunlardan birisi Van Gölü'dür. Van Gölü bizim varlık sebebimizdir. Gölümüzün koruma altına alınması içinde şehrimizde samimi bir istek ve arzu olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin ve Vekillerimizin öncülüğünde yapılacak tüm çalışmalar çok kıymetlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu meseleye de duyarlılık göstereceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Yine İran'a olan Kapıköy Sınır kapısının açılması son dönemlerdeki dar boğazdan kurtulmanın önemli adımlarından birisidir. İran'daki çalışmaların da tamamlanması sonrası çift taraflı bir modern alana dönmüş olacak olan Kapıköy, inanıyoruz ki 7/24 esası ile çalışan bir kapı haline geldiğinde bu kent sadece sınır güvenliği sağlayan bir kent değil, sınırdan kazanan bir kent olacaktır. Son yıllarda yakalanan ivme her ne kadar pandemi süreci ile aksasa da hayat normale döndüğünde Van Kapıköy ile çok önemli bir kent haline gelecektir.” Dedi.

VAN SADECE İRAN’LA BAĞLANTILI DEĞİLDİR

Konuyla ilgili konuşmalarını sürdüren Gökçenay, şunları söyledi: “Bu noktada bazı bağlantılı ve kentin konumuna katkı sağlayacak işlerin de hayat bulması elzemdir. Bunlardan Güzeldere geçişlerinin tamamlanması, Van Gölü sahil yolunun yapılması bu şehirde yaşayan herkesin ortak arzusudur. Bununla birlikte Van'ın sadece İran'a değil diğer tüm ülkelere bağlanması önemli bir adımdır. Birkaç saatlik uçuş ile onlarca ülke başkentine gidilebilir bir mesafede olan Van'ın önemi tahmin ettiğimizden daha büyüktür. Bu noktada Van-Şırnak Karayolu'nun tamamlanması bizim sadece İran pazarı değil, gelecekte aynı oranda Irak ve diğer Orta Doğu ülkeleri ile doğrudan bağlantılı olmamız ve ekonomimizin iki kat güçlü olmasında en önemli adımdır. Terör örgütünün müdahaleleri ile defalarca sekteye uğrayan bu yol bizim önemli can damarlarımızdan birisidir. Bitmesi Van'ın gücüne güç katacaktır.”

BU YOL VAN’IN İKİNCİ İPEKYOLU OLUR

Çevre Yolu’nun önemini bir kez daha vurgulayan Gökçenay, Kapıköy ve Van-Şırnak Karayolu üçlüsünün bir araya gelmesinin kenti inanılmaz bir noktaya taşıyacağının altını çizdi. Kapıköy’ün modernizasyonu yapılan yol çalışmaları ile uluslararası bir noktaya geldiğini söyleyen Gökçenay, “Çevre Yolu bittiğinde Kapıköy ile birleşecek. Buradan da yine bitmesi halinde büyük bir olay olacak Van-Şırnak Karayolu’na bağlanacak. Yani siz Van’dan Çatak’a oradan da Van-Şırnak Karayoulu ile Habur’a bağlanacaksınız. İran’dan çıkan bir araç çok konforlu bir yol ile 4 saat bile olmadan Habur’a girecek. Van böyle bir misyona kavuşunca hem önemli hem de kazanan ve kazandıran bir kent olacak. Bizim hayalimiz bunu gerçekleştirmektir. Bu yol, bu yatırım Van’ın İkinci İpekyolu demektir.” Dedi.

 “VAN’A İŞ KAPISI OLAMAKTAN HİÇ VAZGEÇMEDİK”

Her şeye rağmen hala Van’da olduklarına ve yatırımlarına devam ettiklerine vurgu yapan Gökçenay, “Bu noktada biraz da bizlere dair bir şeyler söylemek isteriz. Yıllardır Van'da çalışan, Van'da kazanıp Van'a yatıran bir aile olarak dün nerede ise bugün de aynı yerde olduğumuzu belirtmek isteriz. Kişisel, küçük ve birtakım hırslarla zaman zaman bizlerin bu kente olan sevdamızı tartışma konusu etmek isteyen girişimleri de üzüntü ile izliyorum. En zor zamanlarda bile Van'da yatırım yapmaktan imtina etmeyen, Türkiye'nin en önemli yatırımlarından birisi olan Van Mermer'i inatla bu kente kuran, ayakta tutmak için tüm mücadeleyi veren bizler hala Van'dayız hala üretme ve insanımıza iş kapısı olmak için ciddi bir mücadele veriyoruz. Hamdolsun dedikodu, tartışma değil iş üretmeye, iş konuşmaya, polemiklerden uzak kalmaya devam ediyoruz. Bizler Gökçenay Gurup olarak meselelere asla kişisel bakmadık, bakmayız. Allah'tan dileğimiz odur ki bu şekilde yaşayan her kes mutlu olsun ve refah içerisinde yaşasın. Şehrimiz, insanımız kazanırsa ülkemiz kazanır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize gelmesi bu manada hepimiz için yeni umutların yeşermesi anlamına geliyor.” İfadelerine yer verdi.

“CUMHURBAŞKANIN GELİŞİ YENİ HEYECANLAR DEMEK”

Son olarak Başkan Gökçenay, konuşmasını şöyle sonlandırdı:  “Gökçenay Gurup olarak bizler de yüzlerce çalışanımıza iş, aş imkânı sağlamaya çalışıyoruz. En büyük mutluluğumuz ve emelimiz budur. Bizim ülkemizin gelişmesi ve kalkınması dışında bir emelimiz, arzumuz yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın görevde bulunduğu sürece ülkemizde nasıl değişimler yapıldığını yakinen biliyoruz. Bu hizmet aşkının şehrimize gelişiyle birlikte yeni bir heyecana yol açacağını biliyoruz. İşte bugün sizleri bu heyecanımıza ortak olasınız diye davet ettik. Sizlerle bir araya gelelim istedik. Kim ki bu şehirde, bu ülkede taş üstüne taş koyma gayretinde ise bizler onlara hizmetkâr olmaya varız.  Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz diyoruz, sefalar getirdiniz diyoruz. Bu ziyareti ve Ak Parti kongresinin ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Sunumun ardından da şirket yönetimindeki teknik isimler Çevre Yolu’nun durumuna dair bazı verileri paylaştı. 3 etaba ayrılan yolun şu anki etabında çalışmaların aralıksız gittiğini belirten isimler, kalan bölümlerinde de sanat yapılarının, alt yapı çalışmalarının büyük oranda yapıldığını belirtti. İmar işlemlerinin tamamlanması ile birlikte asfalt çalışması için sürecin hazır olacağını ve imkanların sağlanması halinde hızlıca tamamlanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim