Altın Kentler Platformu’nun düzenlediği “Golden City Awards 2017” ödül törenin ikincisi yapılıyor.

 

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen “Golden City Awards” (Altın Kentler) bu yılda İstanbul’da düzenlenecek. Düzenlenecek “Golden City Awards 2017” ödülleri öncesi Van basını ile İstanbul’da bir araya gelen Altın Kentler Platformu yetkilileri ile İstanbul Van Vakfı yöneticileri, program öncesi konuştu.

 

 

BOZTEPE: HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gerçekleştirilen kahvaltıda bir konuşma yapan Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Golden City Awards ödül törenimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bugün burada olmanız bizler için çok kıymetlidir. Van ilinin çok kıymetli işadamları her zaman burada yanımızda oluyorlar buda bizler çok mutlu ediyor.”

 

 

“ULUSLARARASI BİR KİMLİK KAZANACAKTIR”

Düzenlenen ödül töreni ve Altın Kentler Platformu ile ilgili de bilgiler veren Boztepe, “Bugün hep birlikte göreceğiz ki, 3’üncüsü yapacağımız ödül ile birlikte uluslararası biz kimlik kazanacaktır. Yine Ekim ayında bir başka zirvemiz olacak. Bu zirvemizde “Güvenli Şehirler” olacak. Bu zirvemiz ilki ile birlikte uluslararası kimliğe sahip olacak bir zirvedir. Altın Kentler bilmeyenler için, bir sivil inisiyatiftir. Şehirleri sadece parkları, yolları ve altyapılarıyla değil, insan hakları, hayvan hakları, kültürüyle ve diğer tüm yönleriyle bir bütün içerisinde ele alınan ve değerlendiren bir sivil inisiyatif olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda uluslararası bir inisiyatif olma yolunda yolumuza devam ediyoruz.” Dedi.

 

 

BOZTEPE: VAN’IN AYRI BİR ÖNEMİ VAR

Van’ın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Boztepe son olarak şunları söyledi: “Sizden beklentimiz şudur. Bu çabalarımızda her zaman yanımızda olun ve desteklerinizi bize verin. Bizde her zaman sizlerle bundan sonraki tüm Van programlarında birlikte olalım. Yine Van’ın bizim organizasyonlarımızda önemli bir yeri vardır. Altın Kentler Platformu birden fazla sivil toplum örgütünü içerisinde barındıran bir yapıdır. Bu anlamda ilk organizasyonunu da Van’da yapmıştır. Van’da platformumuzu temsil eden arkadaşlarımız yapacağımız çalışmaları siz değerli basın mensuplarına ulaştıracaktır. Bugün sizlerle birlikte olmak memnuniyet vericidir. Bu anlamda yeniden teşekkür ediyorum.”

 

 

AĞAR: GÜZEL BİR PROGRAM

Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, “Biz Van Vakfı olarak malumunuz 18 Aralık’ta seçildik. Vakfı yönetimi oluştururken her platformda etkili olan arkadaşlardan yönetimimize dahil ettik. Cenap Beyde bu platformda güzel işler yapan bir arkadaşımızdır. Bu programı yaptığı ve bizleri bir araya getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.” İfade etti.

 

 

“VAN BELKİ DE GÜVENLİ ŞEHİRLERARASINA GİRECEKTİR”

Yapılacak olan programlar ilgili bilgi aldığını ifade eden Ağar şöyle konuştu: “Programla ilgili bilgiler adlım. Ancak beni en çok heyecanlandıran Ekim ayında yapılacak olan ‘Güvenli Şehirler’ projesi oldu. Van’daki her platformda bunu söylerim. Esnafın camına atılan bir taş yola döşenmiş olan 10 ton mayından daha tehlikelidir. Vangölü kenarında 2 turistin dolaşması, İskele Sahili’nde bir Fransız, bir İngiliz vatandaşının dolaşması demek o gün Van’ın kurtuluşuna vesile olacak ve Van belki de güvenli şehirlerarasına girecektir. Bu güvenlik sorunları sadece Van ile Türkiye’yle sınırlı değil. Bütün dünya da bu sorun var. Brezilya’ya gidersiniz. Bir plaj vardır, turistlik anlamda çok önemli bir yere sahiptir ancak 200 metre aşağındaki sokaktan gündüz dahi gezemezsiniz.”

 

 

AĞAR: VAN’DA KAPILARA KİLİT VURULMAZDI

Ağar Van için çalışacaklarını ifade ederek, “Biz Van için çalışacağız ve Van’ı bu işlerden soyutlayacağız. Van’ı güvenli şehirlerarasında bir numaraya getirmek için çalışacağız. Yaşın benden büyük olanlar daha iyi bilirler. Van’da kapılara kilit vurulmazdı. Biz Van’da böyle büyüdük. Son dönemdeki göç olayları ve sosyal yapının bozulmasından dolayı bu hallere geldik. Eski haline döndürebilir miyiz elbette ki döndürebiliriz. Bu bizim elimizde olan bir şeydir.” Dedi.

 

 

“TRAFİK SORUNUNA BİR EL ATILMALIDIR”

Altın Kent Platformuyla ilgili de ifadelere yer veren Ağar şöyle konuştu: “Altın Kente sadece bir şehirde mimarisine ve güvenliğine değil, kentsel yaşam, çevre, sosyalleşme gibi her şeyi ele alıyor. İşte İstanbul’u görüyorsunuz. Gökdelenler yapılıyor. Ancak yol yok. Bir yerden bir yere gitmek için 2-2.5 saat yol gidiyorsunuz. Bu yapılanların dışında bir o kadar da yapılar yapılmayı bekliyor. Her halde İstanbul’da şöyle bir algı oluşacak. Ben Kadıköy’den Bakırköy’e 6 saate giderim denilecek ve bu bize normalde gelecek. Bu anlamda bu konunun da ele alınması gerekiyor. Bu Van’da da olan bir şeydir. Bu konuya da eğilmesi gerekiyor.”

 

 

AĞAR: İLK HEDEFİMİZ LOBİCİLİK

Vakıf olarak ilk hedeflerinin lobi ve sosyal etkinlikler olduğunu söyleyen Ağar, “Vakıf olarak da sizlere biraz bilgi vermek isterim. Bizim ilk hedefimiz lobi ve sosyal etkinliklerdir. Bu iki konu bizim için ağır basmaktadır. 1 ay önce Antalya’da kongremizi yaptık ve yeni bir yönetim seçildi. Sizden ricam Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa gibi illerimizde var olan etkinlikleri haber yaparsanız çok daha etkili işler ortaya çıkar. Antalya’yı bitirdikten sonra İzmir’de Van Vakfımızın kuruluşu için gideceğiz. Ankara’da bir vakıf kuruldu. Onun da yakından haberleri gelmeye başlayacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

 

“VAN VAKFI İÇİN YER ALIYORUZ”

Van Vakfının bir yerinin olmadığıyla ilgili de konuşan Ağar son olarak şunları söyledi: “Bizim daha önce vakfımızın bir yeri yoktu. Bunun için bir çalışma yaptık. Yakın zamanda binamızın yeri için bir satım almayı yapabiliriz. Bunun da müjdesini sizlere vereyim. Bir rakam var o rakamda anlaşabilirsek bu yeri alacağız. Vakfımızın bu anlamda kendine ait bir yeri olmuş olur. Bu yer Mecidiyeköy’de yer alıyor. Mecidiyeköy bildiğiniz gibi önemli bir konuma sahiptir. Her gün insanlar bu yerimizi görürse ve Van’ın merak edip bakarsa Van’ın tanıtımı için güzel bir çalışma olmuş olur. Bildiğiniz gibi bizde Van’a geldik bir program yaptık. Van’da yine Vanlıları ağırladık. İnşallah sizlerle birlikte çok güzel işler yapacağız.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / İSTANBUL

 
Editör: TE Bilisim