Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Özel İstanbul Hastanesi'nin kapanmasıyla birçok kişinin işsiz kaldığını, çevredeki esnafın mağdur olduğunu söyledi.


Özay İlhan, hastanenin kapanmasına tepki göstererek, “Saadet Partisi olarak son günlerde Van'a yapılan önemli ziyaretleri, süslü salonlarda yapılan toplantıları ve akabinde ilimize yapılan sözde büyük hizmetleri kaygıyla izliyoruz. Görüyoruz ki Van'a getirilen hiçbir hizmet yok, var olan da götürülüyor. Türkiye'nin ilk özel Alkol ve Madde Bağımlıları Araştırma Merkezi’ni de içinde bulunduran Özel İstanbul Hastanesi kapatılıyor" dedi. 

 

İLHAN: KAYGIYLA İZLİYORUZ

İlhan yaptığı açıklamada ilk olarak şu sözlere yer verdi: “Saadet Partisi olarak son günlerde Van'ımıza yapılan önemli ziyaretleri, süslü salonlarda yapılan güçlü toplantıları ve akabinde ilimize yapılan sözde büyük hizmetleri kaygıyla izliyoruz. Görüyoruz ki Van'a getirilen hiçbir hizmet yok, var olanda götürülüyor. Türkiye'nin ilk özel AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlıları Araştırma Merkezi) içinde bulunduran Özel İstanbul Hastanesi kapatılıyor. Bölge idare mahkemesinin 20 Temmuz'da ilimizden taşınacağı resmi gazetede yayınlanıyor ve bunların yanında birde İş-Kur bünyesinde çalışırken işten çıkarılan işçilerimiz Ankara'da eylem yaparak Van'ımızı tanıtıyor. Haftada bir bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri ilimize geliyor önceden belirlenmiş bazı şahıslarla görüşüp Van'ın gücüne güç katıyor ve ilimiz yılmadan kalkınmaya devam ediyor. Özellikle son 1 aydır hükümetin bazı bakanları, bakan yardımcıları, milletvekilleri hafta sonu kahvaltılarını ilimizde yaparak hem kahvaltı keyfi hem de dostlar alış verişinde görsün mantığıyla ilimize ziyaret etmektedir.”

 

“GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ”

İlhan son olarak, “Sonuç olarak ilimizde yaşanan gelişmelere baktığımız zaman gördüğümüz manzara ise kentimizde hizmet veren ve alanında önemli bir yere sahip olan Özel İstanbul Hastanesi kapatılarak birçok kişinin işsiz kalmasına ve çevredeki birçok esnafın mağdur olmasına sebep olundu. Başta Van olmak üzere, Hakkâri, Ağrı, Siirt, Bitlis, Muş ve Iğdır'a kadar birçok ilden gelen binlerce hastaya hizmet veren içinde 400 kişinin çalıştığı Özel İstanbul Hastanesi kapatılarak Van'ın sağlığına Yüksek İhtisas Hastanesinin kapatılmasından sonra yine büyük bir darbe indirildi. İşsizler kervanına yeni işsizler eklendi hastane çevresindeki birçok esnaf mağdur edildi. Bütün bu olanlar göstermektedir ki derdi Van olmayanların Van'a sunabileceği hiçbir olumlu katkı yoktur. Saadet Partisi olarak siz iktidar sahiplerine son sözümüz ya samimi olun kente dair doğru dürüst işler yapın ya da gölge etmeyin başka ihsan istemez.” Şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim