Van Merkez İmam Hatip Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen programda görsel şölenden tiyatroya, şiirden mesneviye, ilahiden anlatımlara birçok tema işlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gözyaşı Dergisi kurucularından Prof. Dr. Şakir Gözütok, “Böyle mutlu bir günde bizleri yalnız bırakmayan siz gönül dostları ile yeniden beraber olmak beni mutlu etti. Çiçeği burnunda 2 kuruluş olan Tuşba Belediyesi ile Ensar Van Şubesi beraber el ele vererek böyle bir geceyi organize ettik. Teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç .Dr. Fevzi Özgökçe ise, Gözyaşı Geceleri isimli programın 15 yıl önce Van’da sahnelendiğini ve o zaman hep birlikte gözyaşı akıttıklarını kaydetti. Doç. Dr. Özgökçe, “O zaman gönül dünyamızda çok güzel ufuklar açıldı. İnşallah bugün de daha farklı bir tema ile bunu yaşayacağız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in anılması, bölgemizde ve özellikle şehri Van’da da birçok güzelliklerin temellerini atacaktır. Bu memleketimizde huzurun, barışın, kardeşliğin ve özellikle de adaletin gelebilmesi adına bu gözyaşları gönüllerde dimağlarda neşru nema bulacak, huzurun temellerini oluşturacaktır. Rabbimizi bize tarif eden üç büyük küllî muarrif var. Birisi şu kitâb-ı kâinattır, birisi şu kitâb-ı kebîrin âyet-i kübrâsı olan Hâtemü'l-Enbiyâ Aleyhissalâtü Vesselâmdır; biri de Kur'ân-ı Azîmüşşandır. Şimdi, şu ikinci bürhan-ı nâtıkı olan Hâtemü'l-Enbiyâ Aleyhissalâtü Vesselâmı tanımalıyız ve onu dinlemeliyiz. Rahmet ve şefkat peygamberimizi yeni bir kutlu doğum programında anmak ve bu heyecanı sizlerle yaşama bahtiyarlığına eriştiren rabbimize binlerce defa şükürler olsun. Sath-ı arz bir mescid, Mekke bir mihrab, Medîne bir minber; o bürhan-ı bâhir olan Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselâm bütün ehl-i imâna imam, bütün insanlara hatip, bütün enbiyâya reis, bütün evliyâya seyyid, bütün enbiyâ ve evliyâdan mürekkeb bir halka-i zikrin serzakiri; bütün enbiyâ hayatta kökleri, bütün evliyâ tarâvettar semereleri bir şecere-i nurâniyedir ki, herbir dâvâsını, mu'cizâtlarına istinad eden bütün enbiyâ ve kerâmetlerine itimad eden bütün evliyâ tasdik edip imza ediyorlar’’ şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından programa geçildi. Saat 19.30’da başlayan program, saat 23.00 sıralarında bitti. Semazen gösterisi ile son bulan programında izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Program, Gözyaşı Vakfı’nın kitap ve görsel medya tanıtım paneli ile son buldu. 

Editör: TE Bilisim