Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amaçlanan projeni tanıtım programı Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü organizatörlüğünde Şenler Oteli’nde yapıldı. Toplantıya Hakkâri Valisi Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, İHD Hakkâri Şube Başkanı İsmail Akbulut, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemal Erip, Kızılay Derneği Hakkâri Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. ASP’den görevli öğretmen Emel Derin slayt gösterimi ile projeyi tanıtılmasının ardından ASP’den görevli psikolog Murat Hasanoğlu, projenin içeriği hakkında detaylı bilgiler verdi. Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya ve Vali Yardımcısı Abdullah Şen de, birer konuşma yaparak herkesin kendi komşusuna sahip çıkması gerektiğini belirterek, bu proje sayesinde birlik ve beraberliğin sağlanması sayesinde kimsenin açıkta kalmayacağını ifade ettiler. 
Hakkâri Valisi Orhan Alimoğlu ise, Hakkârililerin bu projeyi iyi anlayacaklarına inandığını belirterek, “Tek yapacağımız şey komşumuza bakmak olacak” dedi.
Projenin tanıtımının ardından ASP Aile Destek Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru eşyaların sergisinin ardından program yapılan ikramın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim