Van Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübünce yürütülen "Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi" Projesi hayata geçirildi.

 

Proje, Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edildi.

Merkezin açılışında konuşan Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şahabettin Kayhan, proje kapsamında merkezde 40 görme engellinin eğitim aldığını söyledi.

Merkezde 3,5 ay süren kurslara katılan görme engellilerin farklı alanlarda istihdam edileceğini ifade eden Kayhan, "Projemiz 10 ay sürecek. 2 ay bunun hazırlık safhasıydı. Bunları bitirdik. Gerçekten bu projede katkısı bulunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 40 kişi bu projede eğitim görecek. Bu projemizle birçok kişiye ulaşacağız" dedi.

 

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise hükümetin bu tür projelere önem verdiğini ve her zaman desteklediğini ifade etti. Soğanda, "Bu tür projeler her zaman desteklenmeli. Bu projenin gençlerimize ve engellilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle 8 aylık süre sonunda, 40 gencimiz istihdam edilecektir" diye konuştu. Açılışa, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile engelliler katıldı.

Editör: TE Bilisim