Van Büyükşehir Belediyesi, mahalle aralarındaki bulunan ruhsatsız demir doğramacıları, marangoz atölyelerini ve inşaat malzemecilerini şehir dışına taşınmak için çalışma başlattı.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce aldığı kararlar doğrultusunda şehir içinde ses ve görüntü kirliliğine neden olan ruhsatsız işyerleri ile ilgili çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda şehir içinde bulunan demir doğrama, marangoz, hurdacı ve inşaat malzemesi satış yerleriyle ilgili zabıta denetim yaptı. Denetimlerde ruhsatı olmayan işletmeler hakkında tutanak tutularak demir doğramacılar sitesine taşınmaları için 15 günlük süre tanındı. Zabıta ekipleri sürenin sonunda dükkânların boşaltılmaması halinde mühürleme işlemi yapacak.

 

Yaşanabilir bir kent için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, “Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla şehir içinde görüntü ve ses kirliliğine neden olan ruhsatsız demir doğramacı, marangoz, hurdacı, mermerci ve inşaat malzemesi satan yerlerle ilgili çalışma başlattık. Ekiplerimiz ruhsat denetimi çalışmalarına ilk olarak demir doğramacılarla başladı. Ruhsatı olmayan yerler hakkında tutanak tutularak dükkânların boşaltılması için 15 günlük süre tanındı. Bu süre zarfında dükkanlar boşaltılmazsa mühürleme ve ticaretten men işlemleri başlatılacak.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim