ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van Güçbirliği Platformu 6. kez toplandı. Güçbirliği bu kez Van’ın sağlığını ele aldı. 2016 yılının ilk ayında bir araya gelen ve bugüne kadar 5 defa toplanan Güçbirliği Platformu, 6’ıncı kez bir araya geldi. Son olarak Van’ın Tarım ve Hayvancılık sorunları için bir araya gelen platform bu kez de sağlık için bir araya geldi.

 

HEYET VAN’DA BİR HAFTA İNCELEME YAPTI

Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay konuştu. Atalay tüm Van’ın Güçbirliği toplantısında bir araya geldiğini söyleyerek şunları söyledi: “Bir hafta önce buraya bir heyet geldi. Sayın Bakanımızın görevlendirdiği heyet burada 1 hafta boyunca sağlık alanında çalışmalar ve incelemeler yaptı. Heyet tespitlerini yaptı ve bütün hastaneleri gezdi. Her açıdan bir değerlendirme yapıldı. Bugün 1 hafta boyunca yaptıkları çalışmanın da sunumunu yapacaklar. Bugün inşallah Van’da merkezde ve köylerde sağlıkla ilgili hangi konu varsa ilk elden bu sorunlar değerlendirilecek. Geleceğe yönelik eksikler varsa bunlarla ilgili kararlar verilecek.”

 

 

ATALAY: KOMBİNENİN TEMELLERİ ATILACAK

Sağlık bakanlığının gerek Türkiye’de gerekse Van’da önemli işlere imza attığını söyleyen Atalay, “Bildiğiniz gibi referandum araya girdiği için bu toplantı biraz gecikti. Referandum öncesi de bildiğiniz gibi son toplantımızı Tarım Bakanımızla yapmıştık. Van’ın Tarım ve Hayvancılık konularını burada masaya yatırmıştık. Orada alınan önemli kararlar vardı. Alınan kararla yürüyor. Van için önemli bir yere sahip olan et balık kombinasıydı. Bu binamızın Alaköy’de arsa tahsisi yapıldı. Temelleri atılacaktı burada bir sıkıntı meydana geldi. Buradaki arazide bir fay hattı olduğu görüldü. Bundan dolayı bir gecikme oldu. O sıkıntılarda giderildi. Yakın zamanda temelleri atılacak. 15 Temmuz törenlerinden sonra tesisin temelleri atılacak.” Dedi.

 

“CAZİBE MERKEZLERİ VAN İÇİN ÖNEMLİ”

Cazibe Merkezleri desteğinin Van ve bölge için önemli olduğunu söyleyen Atalay şöyle devam etti: “Cazibe Merkezleri ilimiz için önemli. Geçtiğimiz gün Kalkınma Bakanımızı ziyaret ettim. Van’daki başvuruların ne kadarı gerçekleşebilir diye. Şu anda kesin bir karar verilmiş değil. Kalkınma Bankası bir taslak değerlendirme yapmış. Bende bunu gördüm. Bakanlık bunun üzerinde çalışıyor. Bende mümkün olabildiğince Van’da daha fazla proje girmesi için kendileri ile konuştum. Bunun ilimize ve bölgemize ciddi bir hareketlilik ve istihdam getireceğine inanıyorum.”

 

 

ATALAY: ÇEVREYOLUNDA HER ŞEY YOLUNDA

Çevreyolu gecikmesi söylemlerine de cevap veren Atalay, “Hem ulaştırma hem de çevre bakanımızla yakın temastayız. Kendileri ile görüşmelerimiz oldu. Çevreyolu ile ilgili her şey planlandığı gibi yürüyor. 40 kilometrelik bir çevre yolu. 50 metrelik bir eni var. Dolayısıyla 2 bin dönümlük bir arazinin uygun hale getirilmesi lazım. Şu anda çevre bakanlığı o çalışmayı bitirmek üzere. Biz de adım adım hangisi ne kadar sürüyor bunların takibini yapıyoruz. Arazinin hazır hale gelmesi uzun bir süre alıyor. Karayolları arazi hazır olduktan sonra devreye girecek ve gerekli çalışmalar yapılacak. 2 bakanlığımız bu konuyu dikkatli bir şekilde takip ediyor.” Şeklinde konuştu.

 

 

“VAN İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Atalay konuşmasında son olarak şunları söyledi: “Borç yapılandırılması ile ilgili şunu özellikle söylemek istiyorum. O yasaya Van’la ilgili, Van ismi zikredilerek özel bir yasa konuldu. Buradan talep vardı. Mücbir sebep halinin kaldırılması, ödeme takviminin uzatılması gibi talepler vardı. Bu talepler kapsamında Van ismi yazılara özel bir yasa çıkarıldı. Bunları önemli görmek gerekiyor. Bu çok basit bir şey değil. Bunlar önemli çalışmalardır. Bizde bunu böyle görüyoruz. Hamdolsun bizler elimizin ulaştığı kadar Van için Ankara’da çalışmalar yapıyoruz. Bizim buradaki Güçbirliği Platformu önemlidir. Burada sorunlar birlikte konuşuyoruz ve sorunların çözümü için tartışmalar yapıyoruz.”

 

ZORLUOĞLU: GÜÇBİRLİĞİ ÖNEMLİ BİR MODEL

Atalay’ın ardından konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu Güçbirliği Platformunun önemli olduğunu söyledi. Zorluoğlu, “Bu anlamda bir model olma özelliğine sahiptir. İlimiz kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren ve Van şehri için söyleyecek sözü olanların sözlerini burada söyleyecek çok kıymetli bir istişare mekanizmasıdır. Sayın bakınım daha önce yapıla çalışmaları ve yapılacak çalışmaları paylaştılar. Şüphesiz bende hem il valisi olarak hem de mütevellit heyete başkanı olarak burada bizim gündemimiz de olan konuları hassasiyet ile takip edeceğiz. Gerek il düzeyindeki sıkıntıları çözme konusunda gerekse de Ankara’da sayın milletvekillerimizin işleri takip noktasında etkin bir şekilde yürüteceğiz.” Dedi.

 

 

“BENİM İÇİN BİR ŞANS OLDU”

Zorluoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Platformunun bugün ki toplanmasının ana nedeni Van’ın sağlık meselesidir. Sağ olsunlar Sağlık Bakanlığımızın geniş bir heyeti burada çalıştılar. Çok iyi tespitler ve değerlendirmeler yaptı. Valilik bünyesinde de bu anlamda önemli çalışmalar yapıldı. Ben kendimi şanslı hissediyorum. Önce Güçbirliği ardından bakanımızın yapacağı sağlık toplantısı sayesinde ilimizin bütün sağlık resmini genel anlamda görmüş olacağım. Bu sorunların çözümüne bu anlamda daha sağlıklı bir şekilde müdahale edecek ve çözümler noktasında daha sağlıklı bir yol izlemiş olacağız.” 

 

Editör: TE Bilisim