AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, son günlerde kendisine yönelik yapılan saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına katılanlar, saldırıları kınamak ve Gülaçar'a destek vermek amacıyla ‘Osman Nuri Gülaçar’ maskesi taktı.

BDP'li bir grubun 2 gün önce taşlı saldırısına uğrayan, ardından da önceki gece kimliği belirsiz kişilerce daha önce oturduğu eski evine 2 ses bombası atılan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Abdullah Aras ve İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ile birlikte açıklama yapan Gülaçar'ın salona girişi sırasında partililer slogan atarak Osman Nuri Gülaçar maskeleri taktı. Başkan Adayı Gülaçar, baskıların kendilerini sindiremeyeceğini söyledi.

“PROVAKASYONA GELMEYECEĞİZ”

Gündemin değiştirilmesi ve parti mensuplarının farklı bir mecraya çekilmek istendiğini belirten Gülaçar, şöyle dedi: “Allah'ın izni ve halkımız desteğiyle bu oyuna gelmeyeceğiz. Gençlerimize sesleniyorum; Hiçbir seçim galibiyeti, hiçbir makam ve mevki içinizden tek bir gencin geleceğinden daha kıymetli değildir. Bu olaylar bizleri korkutmak, sindirmek ve attığımız adımlardan vazgeçirmek için hazırlandı. Fakat bilinmelidir ki 'Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır.' İnsan korkaklıkla kaderden kurtulamaz. Biz 'İnadına barış, inadına kardeşlik' diyoruz. Bize atılan her taş sadece bizi değil, 'Çözüm sürecini' de yaralar. Biz 30 mart hedefimize ulaşacağız. Buradan bir kez daha gençlerimizi aklıselime çağırıyorum. Kimse provokasyonlara gelmesin.”

“HESAP VEREMEYENLER TAŞLARLA GENÇLERİMİZİ BİZE GÖNDERDİLER”

Daha önce Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında evinin arandığını da belirten Gülaçar “Malumunuz 14 Ocak sabahı 6 ilimizde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiş, bu operasyonlar kapsamında evimde de arama yapılmıştı. 22 Ocak Çarşamba günü ise olağan ziyaretlerimiz çerçevesinde esnaf ziyaretlerimiz devam ediyordu. Ziyaretlerimizi bitirirken organize olmuş bir grubun sözlü ve taşlı saldırılarına maruz kaldık.
Dün akşam, yani 23 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde evimizin yanına, akrabalarımızın evinin önüne, evlerimizde sadece kadınlar ve çocuklar varken ses bombası atıldı. Öncelikle ilk operasyonla daha önce de ifade ettiğim gibi şahsım üzerinden hükümetimiz ve Sayın Başbakanımız hedef alındı, yıpratılmak istendi. Bu olaydan sonra bu kez de seçim çalışmalarımızın sabote edilmesine yönelik girişimlerle karşılaştık. Peki, bunlar neden yapıldı? Çünkü bizler ziyaretlerimizin en başında girilemeyen mahalle, çalınamayan kapı diye tabir edilen yerlere gittik. Ayrım yapmadan insanımızın sıkıntısını ve isteklerini dinledik. Dertleriyle hemhal olduk. Bizler Van halkının sesi olarak Van bu hali hak etmiyor dedik. Nerede hizmet dedik. Hani belediyecilik dedik. Bizler Van halkının özlem duyduğu günlerin müjdesini verdik. Adil ve dürüst bir yönetimin sözünü verdik. Dört gözle beklenen hizmetleri yapmanın zamanı geldi dedik. Birileri bundan rahatsız oldu. Hem de çok rahatsız olmuşlar ki 2 günde 2 ayrı saldırıya maruz kaldık. 5 yılda neler yaptıklarını anlatamayanlar, bu halka hesap veremeyenler, taşlarla gençlerimizi bize gönderdiler. Daha da ileri giderek kadınlarımızın ve çocuklarımızın bulunduğu evlerin önüne ses bombası attılar.” Dedi.

“KORKAKLIKTA AR, İLERLEMEKTE ŞEREF VARDIR”

Kendisini protesto eden ve saldıran gençlere çağrıda bulunan Gülaçar, “Öncelikle bize taşla bombayla gönderilen gençlerimize sesleniyorum. Hiçbir seçim galibiyeti, hiç bir makam ve mevki, içinizden tek bir gencin geleceğinden daha kıymetli değildir. Dün nasıl ayrım yapmadan tüm halkımızın iyi gününde ve kötü gününde yanlarında olduysak, bugün hiç bir ayrım yapmadan, hiç bir endişe duymadan her kapıya gidiyorsak, yarın da herkese hak ettiği hizmeti götüreceğimize söz veriyoruz. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu olaylar bizleri korkutmak, sindirmek ve attığımız adımlardan vazgeçirmek için hazırlandı. Fakat bilinmelidir ki Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır. İnsan korkaklıkla kaderden kurtulamaz.” Dedi.

“GÜNDEMİMİZ İNADINA BARIŞ İNADINA KARDEŞLİK”

Zalimleşmenin üzücü bir durum olduğunu ifade eden Gülaçar, “Yıllarca izlediğimiz bir tablo vardı. Birileri devletin zulmünden, baskısından, verilmeyen haklardan bahsediyordu. Zulüm inkâr edilemez bir gerçek olarak önümüzde duruyordu. Yıllarca iktidarların zulmünden şikâyetçi olanların belediyeyi ele geçirdikleri ilk fırsatta zalimleşmeleri çok üzücü bir durumdur. Mazlumun zalimle rol değişmesinden daha acı bir durum yoktur. Bizi sevindiren tek şey ise halkımızın bu kirli oyunların farkında olması ve her geçen gün desteklerini, dualarını artırmalarıdır. Bu oyunların amacı gündemi değiştirmektir, bizleri farklı mecralara çekmektir. Ancak biz Allah’ın izniyle ve halkımızın desteğiyle bu oyuna gelmeyeceğiz.
Gündemimiz belli; inadına barış inadına kardeşlik diyoruz. Bize atılan her taş sadece bizi değil çözüm sürecini de yaralar. Gündemimiz belli. Van mevcut hali hak etmiyor diyoruz. Nerede hizmet, Hani Belediyecilik diye sormaya devam ediyoruz. Gündemimiz belli. Van’ın hak ettiği adil bir yönetime ve büyük hizmetlere kavuşma vaktidir diyoruz. 30 Mart’ta da bu hedefimize ulaşacağız Allah’ın izniyle.” Dedi.

“GENÇLER PROVOKASYONA GELMESİN”

Konuşmasının sonunda herkesi sağduyulu davranmaya çalışan Gülaçar, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan bir kez daha herkesi sağduyuya ve aklıselime davet ediyoruz. Gençlerimiz hiçbir provokasyona, kışkırtmaya gelmesin. Bu seçim sürecini barış, kardeşlik ve huzur içinde noktalayacağız inşallah. Bizleri hiç yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, Van halkına, Türkiye’nin dört bir tarafından telefon ve sosyal medya aracılığıyla destek olan kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”


Orhan AŞAN

Editör: TE Bilisim