Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Osman Nuri Gülaçar, Hüda-Par mitingi dönüşü Hüda-Parlı kadınların saldırıya maruz kalmalarını yaptığı açıklama ile kınada. Bugüne kadar bir çok saldırıya maruz kaldıklarını ve bunun ardı arkasının kesilmediğini anlatan Gülaçar, “Bildiğiniz üzere Van’daki seçim çalışmaları hiç de arzu ettiğimiz bir atmosferde geçmiyor. Bize yönelik esnaf ziyaretimizde başlatılan saldırıların ardı arkası kesilmeden Ak Parti gençlik ve kadın kollarına, seçim araçlarına, Hüda-Par’lı gençlere ve seçim araçlarına, Saadet Partisi seçim araçlarına, Hak-Par teşkilatına ve tüm partilerin billboardlarına yönelik saldırılara şahit olduk. Bugün ise bardağı taşıran son damla olarak Hüda-Par mitingi dönüşünde Semra Şahin ve 4 bacımız BDP seçim bürosu önünde darp edilmiştir. Bilinmelidir ki kadına uzanan ellerde ne şeref ne de haysiyet vardır. Sözde “kadın hakları” edebiyatı yapanlar kadınlara el uzatacak derecede alçalmıştır. Tüm bu şiddet olaylarının tek sorumlusu hiçbir saldırıda sesini çıkarmayan BDP’dir. Daha dün 8 Mart dolayısıyla gövde gösterisi yapanların bugün kadınlara şiddeti reva görmeleri samimiyetlerini ortaya koymaktadır. Bugüne kadar yaşanan olaylar ile ilgili hiçbir göz altı ve tutuklama olmaması ise başka bir zaafın göstergesidir. Yetkililer derhal saldırılar ile ilgili ciddi araştırmalar yapmalıdır” dedi.

“ZÜLME BAŞKALDIRANLARIN ZÜLMÜN TEKELİ OLMALARI ACIDIR”

Van halkının kandan, baskı ve şiddetten beslenenlere en iyi cevabı vereceğini de sözlerine ekleyen Gülaçar, şöyle konuştu;
“Yıllarca sözüm ona zulme başkaldıranların bugün bölgede zulmün tekeli olmaları acı bir durumdur. Haddini aşan zıddına inkılap eder. Tüm bu saldırılar bölgemizde iktidarını pekiştirmek isteyen güruhun faşisleştiğinin delilidir. Halkımız kandan baskı ve şiddetten beslenenlere en iyi cevabı verecektir. Amaçları bu tip olaylarla halkı korkutmak ve sindirmek olanlar, halkımızın 30 mart günü onurlu ve cesur duruşuna şahit olacaklardır. Şimdiye kadar yapılan tüm saldırıları ve bu saldırılara çanak tutanları şiddetle kınıyorum. Umarım bu saldırılar tekrar etmez. Ne kadınlarımız ne de gençlerimiz sahipsiz değildir. Amaçları çözüm sürecini provake etmek olanların hesabı yakın zamanda boşa çıkacaktır. Rabbim zalimlerden hesap soracaktır.”

Editör: TE Bilisim