ŞEHRİVAN HABER: Muradiye ve Erciş’te gerçekleştirilen kongrelerde protokol konuşmalarında söz alan Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, önemli açıklamalarda bulundu.

Muradiye ve Erciş’te gerçekleştirilen kongrelerde protokol konuşmalarında söz alan Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, önceki dönem ilçe döneminde hizmet eden ilçe başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve teşkilatlarına teşekkür etti. Gülaçar, 18 yıllık başarı hikâyesinin anahtarı olan değerlere, toplumun her kesimine kucak açan bir parti olduklarını, Türkiye’nin kangren olmuş meselelerine çözüm olma noktasında güçlü bir liderlik altında ilerlediklerini kaydetti.

“KELEBEK ETKİSİNE SAHİP TEŞKİLATLAR”

Teşkilatların siyasi değerlendirmeler yaparken daha geniş bakış açısıyla yapması gerektiğini söyleyen Gülaçar “18 yıllık iktidar deneyimin hem kazanımları var hem de yıpratıcı sebepleri var. Teşkilatlar edinilen tecrübeleri her zaman göz önünde bulundurarak yıpratıcı sebepleri bertaraf eder. Hiçbir ilçe teşkilatı Türkiye’nin tamamıyla kıyas olsa bile kendini küçük görmemeli. Küçük bir ilçe teşkilatının devrim niteliğinde olacak başarıları kelebek etkisi gibi tüm ülkeye yayılabilir” ifadesinde bulundu.

“Y VE Z KUŞAKLARINI BAZ ALAN TEŞKİLATLANMA”

2023 hedefleri ışığında teşkilatlanma çalışmalarının olması gerektiğini ifade eden Gülaçar, “2023 seçimlerinde Y(1980-99) ve Z(2000 ve sonrası) kuşaklarından seçmen sayısı 29 milyon civarında olacak. Dolayısıyla ana seçmen grubu bu kitle olduğundan teşkilatlarımızın en çok yoğunlaşması gereken, diyaloğa geçmesi gereken seçmen kitlesi bu kuşaklar olmalı.” dedi.

“ANNE ODAKLI ÇALIŞMALAR”

Annelerin bizim toplumumuzun en belirleyici aktörleri olduğunu kaydeden Gülaçar, “Her ne kadar kültür emperyalizmi ile aile yapılarımız, annelerimizin değeri dejenere edilse de anneler hala toplumumuzun direğidir. Anneler öncelikle evlatlarının iyi bir ahlaka sonra da iyi bir hayata, işe sahip olmasını ister. Türkiye siyasi tarihinde annelere hak ettiği değeri veren, onlardan ilham alan, onların öğretileri ile dualarıyla yola çıkan parti Ak partidir. Teşkilatlarımız Annelere odaklanmalı ve onların talepleri hususunda çalışmalarını şekillendirmelidir. Anneler sanıldığının aksine bir evin kültürel ve siyasal kararlarını etkilemede en belirleyici aktördür” 

“YERELDE İNİSİYATİF ALINARAK POLİTİKA ÜRETİLMELİ”

Teşkilatların güncel siyasi hareketlenmeleri yakından takip edip buna göre pozisyon alıp buna göre politika geliştirmesi gerektiğini ifade eden Gülaçar, “Taşra teşkilatlarımız merkezi teşkilatın politikalarını, kararlarını ifa etmekle mükellef olsa da kendi hitap ettiği insanları en iyi tanıyan yine kendileridir. Dolayısıyla her bir ilçe teşkilatımız sadece genel merkez teşkilatının kararlarını ve programlarını uygulamakla yetinmemeli, kendisi de yerelde inisiyatif alarak politika üretmeli, insan kazanmalıdır” dedi.

“MUHATAP KİTLEMİZE PAYLAŞIM”

Dünya siyaseti, dış gelişmeler, Türkiye’nin muhatap olduğu dış sorunlar ve bunlara karşı Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımızın ürettiği çözümler, dik duruş, gelecek vizyonu iyi takip edilmesi gerektiğini söyleyen Gülaçar, “Bu gündemler yerelde muhatap kitlemize paylaşılmadır. Suriye insanlık krizinde Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. 4 milyon mülteciyi ağırladı. Son olarak İdlib’te ağır bir bedel ödeyerek mazlumlar için zalimin karşısında gerekirse canlarını bile feda edeceğini gösterdi. Bugün İdlib’te olmazsak savaşı orada kazanmazsak, savaşı önce bizim bölgemizde başlatırlar. Dolayısıyla İdlib’te yaşanan hadiseleri farklı yorumlamak cahillikle açıklanamayacak düzeydedir. Bir kez daha idlib şehitlerimize rahmet diliyorum” ifadelerinde bulundu.

“ZİHNİYET KOPUŞLARI YAŞIYORUZ” 

Ak Parti’nin Türkiye için özellikle bölge için büyük ve vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getiren Gülaçar, “Bölgemiz gençliğini önce suça bulaştırmaya çalıştılar. Bizden, ailelerimizden evlatlarımızı çalarak emperyalistlerin kuklası yaptılar. On binlerce gencimizi telef ettiler. O gençler okuyup kendi ülkelerine hizmet etseydi kendi insanına hizmet etseydi ne durumda olurduk. Bundan sonraki gençlik için geç kalmayalım. Şu anki en büyük tehlike bölge gençliğini psikolojik olarak Türkiye’ye hiç aidiyetinin kalmayacağı şekilde koparmak, bu yönde programlamaktır. Zihniyet kopuşları yaşıyoruz. Gençlerimize anlatmalıyız. Bizi gençliğimizin gözünde şeytanlaştırsalar bile biz gençliğimizden vazgeçmeyeceğiz, vazgeçmemeliyiz” 

AK Parti Muradiye ve Erciş İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’ne Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van İl Koordinatörü Alaattin Parlak, Edremit, Tuşba, Çaldıran ve Gürpınar Belediye Başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

Editör: TE Bilisim