HABER MERKEZİ: Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ramazan Böçkün akıl hastanesine yatırılmasıyla ilgili sosyal medyadan başlatılan #RamazanHocaYalnizDegildir hashtagine destek vererek konuya ilişkin açıklama yaptı.  

Diyarbakır'ın Sur İlçesi’ndeki Ulu Camii'nde gönüllü olarak yıllardır dini sohbetler yapan ve yöre halkı tarafından tanınan 'Filozof Ramazan' lakaplı Ramazan Böçkün, hakkındaki şikayet nedeniyle 2016 yılında gözaltına alındı. Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası, psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi şartıyla sonuçlanan Böçkün, Elazığ'daki Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırıldı. Böçkün'ün, hastaneye yatırılması sosyal medyada gündeme geldi. Sosyal medyada açılan #RamazanHocaYalnizDegildir hashtagine çok sayıda kişi destek verirken, Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’da destek verdi. 

“GÜZEL NASİHATLERİN SESİNİ KISMAK YERİNE, BU SESLERİ YÜKSELTELİM”

Konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakırlı Ramazan Hoca için başlatılan kampanyadan haberdar olduktan sonra yetkili kuruluşlarla irtibata geçtik. Sağlık durumu ve hukuki süreçle ilgili bilgiler de basına yansıdı. Ancak sosyal medyada yer alan onlarca videosunda insanlara sadece güzel sözler beyan eden bir şahıs olduğu apaçık ortada. Kısa sürede aldığı destek de Ramazan Hocanın bir mağduriyet yaşadığını gösteriyor. Böyle bir mağduriyet ihtimaline karşın tüm yetkili kuruluşların devam eden süreçle alakalı daha hassas davranacağına inancımız tamdır. Biz de konunun takipçisi olacağız. Güzel nasihatlerin sesini kısmak yerine, bu sesleri yükseltelim” dedi.

Editör: TE Bilisim