BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan esnafları ziyaret etti. Bidav esnaf ziyaretlerinde yoğun ilgi ile karşılaşırken bir esnaf tarafından da güllerle karşılandı.

BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan Maraş Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Sabah saatlerinde BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Nesibe Akdağ ve kalabalık bir grup ile cadde de bulunan esnafları ziyaret eden Bidav ve Keser’e esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Caddeden geçen yurttaşlar ile de selamlaşan Bidav ve Keser daha sonra gittikleri bir çiçekçi dükkânında dükkân sahibi tarafından kırmızı güllerle karşılandı. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren esnafa Bidav ve Keser teşekkür etti. Bidav ve Keser daha sonra eski Araştırma Hastanesi karşısında bulunan bir kahveyi ziyaret ederek kahvehane de bulunan vadandaşlarla selamlaştı. Kahvehane de yurttaşlarla birlikte çay içen Bidav ve Keser vatandaşlardan destek istedi.

Bidav ve Keser daha sonra programları çerçevesinde ilçenin Cevdet Paşa Mahallesi’nde bulunan mevlide katıldı. MEYADER Van Şubesi öncülüğünde farklı tarihlerde yaşamını yitiren HPG'li Mehdi Kurt (Rohat Garısa) ile YPG’li Zerbeşt Derik için Cevdet Paşa Taziye Evi'nde mevlit verildi. Van İmamlar Derneği’ne bağlı imamlar tarafından okunan mevlide BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanları Nesibe Akdağ ile Ahmet Enterli, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, BDP Edremit Belediye Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ile Abdulkerim Sayan’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.Mevlidin ardından Bidav ile Keser Bostaniçi’nin Esendere Mahallesi’nde kurulan semt pazarını ziyaret etti. BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterli’nin de eşlik ettiği semt pazarı ziyaretine esnaf ve yurttaşlar Bidav ve Keser’i alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Esnaf ve yurttaşlardan destek isteyen Bidav ve Keser’e yurttaşlar ve esnaflar destek sözü verdi. Seçim çalışmalarına ilişkin yurttaşlarla sohbet eden Bidav ve Keser mahallenin sorunlarını da not aldı.

Editör: TE Bilisim