Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD), il merkezi ve ilçelerini kapsayan ‘Güneşin Başkentinde Zaman’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenleyecek.

 

Açıklamalarda bulunan VANFOD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Çiftçi; 16, 17 ve 18 Mayıs 2015 tarihleri arasında Van merkez ve ilçeleri kapsayan bir foto maraton düzenleyeceklerini söyledi. Foto maraton kapsamında Van dışından birçok profesyonel fotoğrafçının kente gelerek yarışmaya katılacağını dile getiren Çiftçi, “Şehrimizin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra insan yaşamının da konu edileceği yarışmada dernek olarak amacımız Van ilimizi en güzel şekilde tanıtmaktır. Para ödüllerinin de verileceği yarışmaya Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı gibi kurumlar da bizlere destek verecek” dedi.

 

Yarışmanın jürisi olarak fotoğraf sanatının en önemli simalarının görev alacağını dile getiren Tayfun Çiftçi, “16 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 18 Mayıs Pazartesi günü bitecek olan yarışmamızın sonuçları pazartesi akşamı saat 21.00’de düzenlenecek gala gecesinde açıklanacaktır. Ayrıca o gece Anka Kültür Sanat Merkezi tarafından 8 ayrı dilde eserlerin seslendirileceği bir konser de verilecektir. 16 ve 17 Mayıs günlerinde ‘fotoğraf akşamları’ adı ile çok önemli fotoğrafçı ustaların ve derneklerin fotoğraf gösterileri ve söyleşilerinin yanı sıra sunumlar ve eğitimler düzenlenecektir” diye konuştu. Tayfun Çiftçi, VANFOD her etkinliğinde olduğu gibi bu etkinliğinde de bir farklılık oluşturacağını belirterek, “İsteyen sadece fotoğraf makinesi ile değil yarışmaya cep telefonu ve instegram üzerinden de katılabilirler. Cep telefonlarına ayrı bir yarışma düzenlendiğini ve bu yarışmada sürpriz ödüller verileceğini ifade eden Çiftçi; yarışmaya ve etkinliklere fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Çözüm süreciyle birlikte bölgenin fotoğrafçılar için cazibe merkezi konumuna geldiğini ifade eden Çiftçi, Adem Sönmez, Behiç Günalan, Enver Şengül, Erhan Uçar, Ersin Alok, Ozan Sağdıç, Serdar İyyiz, Tanju Akleman ve kendisinin jüri üyesi olacağını belirtti. Çiftçi, birincilik ödülü 3 bin, ikincilik ödülü 2 bin ve üçüncülük ödülünün de bin, mansiyon (2 adet) 500 ve sergileme (20 adet) 200 TL olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim